Cutie cu prezervative, restituită de judecători unei persoane vătămate dintr-un dosar de trafic de minori și trafic de persoane
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Cutie cu prezervative, restituită de judecători unei persoane vătămate dintr-un dosar de trafic de minori și trafic de persoane
Cutie cu prezervative, restituită de judecători unei persoane vătămate dintr-un dosar de trafic de minori și trafic de persoane
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Bărbații, care în luna martie a anului trecut au fost reținuți într-un dosar de trafic de minori și trafic de persoane, au fost condamnați definitiv de magistrații Curții de Apel Galați. Cei doi bărbați, unul din Focșani, iar celălalt din Măicănești, obligau copile să facă sex cu diferiți bărbați, unii dintre ei cunoscuți în oraș. Pe fond, Tribunalul Vrancea i-a condamnat la închisoare cu suspendare sub supraveghere, apoi dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galați, ca urmare a apelurilor declarate de DIICOT-Biroul Teritorial Vrancea, dar și de unul dintre inculpați. 
Instanța de fond, respectiv Tribunalul Vrancea, l-a condamnat pe bărbatul din Focșani la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, iar pe cel din Măicănești la 2 ani și 3 luni. Magistrații Curții de Apel Galați au menținut pedepsele și au desființat în parte sentința înlăturând dispozițiile privind măsurile asigurătorii a sechestrului instituit în cursul urmăririi penale.
    „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J. – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea şi de inculpatul S(...) G(...). Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 54/31.03.2017 pronunţată de Tribunalul Vrancea în dosarul nr. 1127/91/2016 şi în rejudecare: Înlătură dispoziţiile privind menţinerea măsurii asiguratorii a sechestrului instituit în cursul urmăririi penale. (...) dispune confiscarea de la inculpatul S(...) G(...) a sumelor de bani dobândite prin săvârşirea faptei, respectiv: 98 lei şi 10 euro, 4.960 lei şi 150 euro, precum şi a sumei de 2.802,98 lei, aflată în contul aferent cardului Maestro (...) menține măsura asiguratorie a sechestrului instituit în vederea confiscării, prin ordonanţele (...) asupra următoarelor bunuri: - sumele de 98 de lei şi 10 euro, - sumele de 4.960 lei şi 150 euro, - suma de 2.802,98 lei aflată în contul aferent cardului Maestro (...). Ridică măsura asiguratorie a sechestrului instituit (...) asupra următoarelor bunuri: - un telefon marca Samsung model GT19000 (...), - un telefon marca Samsung (...) şi - un telefon marca Nokia (...) - un laptop marca Acer Atheros (...) - trei cutii de prezervative, din care două sigilate, din una lipsind un prezervativ. - sumele de bani viitoare ce se vor afla în alte conturi (...) pe numele inculpatului S(...) G(...), măsură instituită prin ordonanţa (...) - suma de 60 de lei, măsură instituită prin ordonanţa (...) Dispune restituirea către inculpat a celor trei telefoane şi a laptop-ului. Dispune restituirea către persoana vătămată S(...) C(...) a sumei de 60 lei şi a prezervativelor. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. (...). Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 09.10.2017”, se arată în hotărârea instanței.

Minoră găsită cu clientul, în timpul unei partide de sex

    Cei doi bărbați au fost arestați preventiv în luna martie a anului trecut după o acțiune a polițiștilor de la Crimă Organizată Vrancea, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea. Anchetatorii spuneau atunci că ei ar fi obligat mai multe tinere, unele dintre ele minore, să se prostitueze, iar banii câștigați de fete ajungeau la ei. De altfel, în timpul acțiunii, într-un apartament din Focșani, ce aparținea unuia dintre bărbați, a fost găsită o adolescentă de 16 ani în timp ce întreținea relații sexuale cu un bărbat. Mai mult, alți patru așteptau să le vină rândul. 
Surse oficiale spuneau atunci că prin patul fetelor au trecut zeci de clienți, unii dintre ei făcând parte din „lumea bună” a Focșaniului. Anchetatorii spuneau atunci că inculpatul din Focșani ar fi obligat mai multe tinere, atât minore cât și majore, să se prostitueze. Despre cel din Măicănești, anchetatorii spuneau că ar fi recrutat o singură victimă, minoră, pe care a obligat-o să se prostitueze. Cei doi le găseau clienți fetelor și tot ei le puneau la dispoziție locațiile în care se consumau partidele de amor.
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015 inculpatul S(...) G(...) a recrutat, transportat, transferat şi adăpostit la domiciliul său din municipiul Focşani, în scopul exploatării sexuale, mai multe victime minore şi majore, prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora. De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015 inculpatul V(...) D(...) a recrutat, transportat, transferat şi adăpostit în locuinţa sa situată pe raza judeţului Vrancea o victimă minoră în scopul exploatării sexuale, fiind determinată să presteze astfel de activităţi prin constrângere, inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acesteia”, se mai arată în comunicatul DIICOT.
În timpul perchezițiilor, polițiștii de la Crimă Organizată au găsit și ridicat sumele de 5.000 de lei și 160 de euro, dar și documente de identitate ale victimelor.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

15
9
31
21
13
4

Extragerea noroc:  1515368

Harta Focsani
   

Interviu

„Profesorul nu este judecător, este educator“; interviu cu profesorul Adrian Avram, care pregătește olimpici la istorie
Deși domnul Trandafir nu mai este, încă mai există oameni care practică meseria de profesor cu dăruire și dragoste pentru cunoaștere și pentru elevi. Un astfel de profesor este și Adrian Avram, profesor de istorie la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost