Curățenie deficitară și medicamente lipsă, printre neregulile constatate de inspectorii DSP la SAJ Vrancea
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Curățenie deficitară și medicamente lipsă, printre neregulile constatate de inspectorii DSP la SAJ Vrancea
Curățenie deficitară și medicamente lipsă, printre neregulile constatate de inspectorii DSP la SAJ Vrancea
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au efectuat, la sfârșitul lunii trecute, un control pe linie igienico-sanitară, control ce a vizat unitățile de asistență medicală de urgență prespitalicească din întreg județul. În urma acestor verificări au fost constatate mai multe nereguli la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea, pentru care au fost date avertismente și termen de remediere de 15 zile.   
    „În perioada 07-28 iulie s-au controlat trei unități de asistență medicală de urgență prespitalicească din județ și anume Serviciul Județean de Ambulanță Vrancea, SMURD și SC Expert Medical. În urma verificărilor efectuate de către inspectorii din cadrul DSP, s-a constatat că în general se respectă prevederile legale privind echipajele de intervenție și dotarea minimă. De asemenea, s-a constatat că se efectuează transferurile interclinic conform prevederilor legale. Au fost constatate și câteva deficiențe, de exemplu s-a constatat existența unei curățenii deficitare la câteva echipaje din cadrul SAJ Vrancea, stocuri de medicamente necompletate, nerespectarea planului de deratizare și dezinsecție. În urma neregulilor depistate au fost date avertismente cu termen de remediere de 15 zile”, ne-a declarat inspector principal dr. Vasile Costin, din cadrul DSP Vrancea. După expirarea perioadei de 15 zile, termen acordat pentru remedierea neregulilor descoperite, inspectorii DSP se vor întoarce în control la SAJ Vrancea.
    O  problemă majoră de natură tehnică la SAJ Vrancea, constatată de inspectorii DSP, este numărul mare de kilometri pe care îl au la activ ambulanțele din dotare. Ce-a de-a doua mare problemă a SAJ este lipsa de medici. Managerul SAJ Vrancea, doctorul Vitalie Bețișor, a afirmat că instituția ar avea nevoie de 15 medici, dar lucrează doar cu 5. „Avem de întocmit un plan de deratizare la nivel de clădire a substațiilor și stației centrale. Lucrăm la el pentru a-l finaliza și pentru a-l pune în aplicare. O altă problemă cu care ne confruntăm și care a fost constatată de către inspectorii DSP este numărul extrem de redus al medicilor care pot lucra pe mașini de urgență, necesarul fiind de 15 medici. Noi suntem doar cinci. A doua  problemă care necesită reglementare și ține de Ministerul Sănătății este vechimea și gradul de uzură destul de avansat al ambulanțelor cu care lucrăm, având în vedere că 80% din ele sunt din 2007-2008. Numărul de kilometri pe care-l facem lunar cu ambulanțele sare deja 180.000 km. Atâta timp cât peste 70% din parcul nostru auto are aproape 11 ani , este normal ca perioada de uzură să fie mare. Repari pe o parte, se strică pe alta și tot așa, dar nu avem ce face. Licitația este la nivel național. Este clar pentru noi toți că anul ăsta nu o să primim mașini noi, pentru că nu există timp faptic. Trebuie să le reparăm, să le rezolvăm cum putem, ca să avem cu ce ieși în stradă“, a spus medicul Vitalie Bețișor.
Un impediment în igienizarea optimă a substațiilor de asistență medicală de urgență prespitalicească din județ o reprezintă faptul că unele spații sunt ale primăriilor sau ale spitalelor, cum sunt de exemplu cele de la Vidra, Dumbrăveni sau Adjud. Nefiind spații proprii ale SAJ, nu se pot investi sume prea mari pentru renovări. „În ceea ce privește stocurile de medicamente noi suntem la baremul minim conform legii, pentru că Serviciile de Ambulanță la nivel național nu au în cadrul lor puncte farmaceutice și nici asistenți de farmacie, în acest context devine mult mai greu să achiziționăm unele medicamente, în special stupefiantele. În ceea ce privește deficitul de medici, singura șansă este să se schimbe legislația actuală, pentru că este blocată suplimentarea de posturi. Județul Vrancea ar trebui să aibă un număr total de 15 medici pentru asistența medicală de urgență prespitalicească. Niciun spațiu din județ unde avem substațiile noastre nu aparține Serviciului de Ambulanță Județean, ci autorităților locale și atunci, noi fiind o instituție fără venituri proprii, nu putem investi pentru că nu avem bani de investiții. Este destul de greu să pornim totul de la zero și atunci ne descurcăm cum putem“, a adăugat managerul SAJ Vrancea. 

 

4 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Bine ca avem paranghelii,comemorari si catedrala.Votati ca doar lucrurile acestea va plac fiindca asa a fost si pana acum!Gropile,lipsurile din sistemul medical,siguranta rutiera zero in unele locuri,nu intereseaza pe nimeni sau cel putin nu pe cei care voteaza...Sanatate mintala!

  DE platitoare de taxe, postat pe 11-08-2017, la 00:12

 • Mergeti si la UPU sa vedeti cum bolnavii sunt asezati unul dupa altul fara sa schimbe cear?afurile si sunt stersi toti cu acelasi prosop mizerabil ,de gel dupa electrocardiograma.Cineva sa le doneze niste prosoape din hartie,dar suficient de multe,ca sa ramana si ptr.bolnavi ,dupa ce isi iau a acasa infirmierele.

  DE Radu, postat pe 11-08-2017, la 08:11

 • HA HA ASA VA TREBE ati votat PSD OPRISAN spitalu este la judet va spun ca este jale te rogi sa te primiasca la urgenta abulata te lasa ca pe un cine si pleaca am ramas cu dumnezeu dupa o ora miam revenit in urma medicamentelor luate acasa si am plecat cu familia la privat asta face urgenta in vrancea care sint platiti si din bani mei de asigurat rusine cu acest spital si cu medici plictisiti si asistente arogante .

  DE bolnav refuzat la UPU, postat pe 11-08-2017, la 15:49

 • Un articol relativ corect dar cu titlu tendentios. Curatenie deficitara la unele echipaje?!,daca au gauri de bagi pumnul printre chedere si praful intra imediat cum sa fie curate?!!! Sa verifice la sfarsit de tura sa vada ca sunt curate si cu medicamentele completate in barem.Daca le controlezi in timpul turei normal ca baremul nu este complet ca de se folosesc la pacienti si la sfarsit de tura se completeaza!! Pacat ca e greu de retinut si se trec la deficiente lucruri imposibil de "remediat"in lumea reala.

  DE Eu, postat pe 11-08-2017, la 16:34

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost