Cum se selectează și se finanțează proiectele în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Cum se selectează și se finanțează proiectele în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități
Cum se selectează și se finanțează proiectele în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Metodologia de selectare și finanțare a proiectelor în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități pentru anul 2017 se află în acest moment în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Muncii, și stabilește că proiectele ce vor fi finanțate de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități din fonduri publice sunt menite să determine creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități. În acest sens, proiectele trebuie să respecte prevederile Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități precum și prevederile Strategiei naționale „O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilități 2016-2020”.
    Potrivit Metodologiei, pot primi fonduri necesare finanțării proiectelor  organizații neguvernamentale cu activitate în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități, acreditate ca furnizori de servicii sociale. Proiectele pot fi realizate în nume propriu sau în parteneriat cu alți furnizori de servicii publici sau privați, acreditați. Finanțate vor fi și proiectele prin care se asigură accesul persoanelor adulte cu dizabilități la alternative de tip familial la protecția instituținalizată, în vederea promovării condițiilor de viață independentă și integrare în comunitate. De asemenea, vor primi finanțare acele proiecte prin care se înființează servicii sociale de tip centre de zi, centre de servicii de recuperare neuromotorie sau locuințe protejate, corespunzătoare nevoilor individuale ale persoanelor cu dizabilități. „Autoritatea finanțatoare publică anunțul de participare la selecția publică de proiecte în Monitorul Oficial al României, într-un cotidian central și pe site-ul propriu, www.anpd.gov.ro. În anunțul de participare este menționată data limită pentru depunerea propunerilor de proiecte. Data limită pentru depunerea propunerilor de proiecte este de 30 de zile calendaristice de la data publicării anunțului de participare. Din motive temeinice, Autoritatea finanțatoare are dreptul de a reduce numărul de zile prevăzut, dar nu la mai puțin de 15 zile, cu motivația corespunzătoare cuprinsă în anunțul de participare”, reglementează Metodologia.
    Numărul de solicitanți la sesiunea de selecție publică de proiecte nu este limitat, iar orice persoană juridică fără scop patrimonial care dorește să depună o propunere de proiect în cadrul sesiunii de selecție are dreptul de a solicita și de a primi clarificări din partea Autorității finanțatoare.
    Propunerea de proiect se depune la sediul Autorității finanțatoare din București, Calea Victoriei nr. 194, sector 1, până la data limită prevăzută în anunțul de participare. „Pentru aceeași activitate nonprofit un beneficiar nu poate contracta decât o singură finanțare nerambursabilă de la aceeași autoritate finanțatoare, în decursul unui an fiscal”, mai reglementează metodologia.

 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • Simplu ! Raspunsul la modul cum sunt finantate proiectele in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati este dat de purtatorul de cuvant al CJ de Pensii Vrancea care informeaza ca sau eliberat peste 3 milioane lei ajutoare de deces.Selectia o face numai cel ai caror slujitori suntem,Asa sa ne ajute DUMNEZEU !

    DE SASU, postat pe 20-05-2017, la 13:12

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

Un tânăr de 24 de ani din Vrancea A MURIT, iar o adolescentă a fost rănită, în urma unui accident la Constanța
Florin Alexandru L., un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumitrești, a murit, iar o adolescentă de 17 ani a fost rănită, după ce maşina în care se aflau a intrat duminică dimineață într-un autobuz oprit la o trecerea pentru pietoni.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost