Cu ORDINUL DE PROTECŢIE în mână, o mămică cu doi copii DOARME PRIN VECINI, iar soţul agresiv în casă
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Cu ORDINUL DE PROTECŢIE în mână, o mămică cu doi copii DOARME PRIN VECINI, iar soţul agresiv în casă
Cu ORDINUL DE PROTECŢIE în mână, o mămică cu doi copii DOARME PRIN VECINI, iar soţul agresiv în casă
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

Cu ordinul de protecţie în mână, o mămică cu doi copii din Adjud, doarme de două nopţi prin vecini, în timp ce soţul agresiv doarme liniştit în casa în care nu mai are dreptul să mai stea pentru că a fost evacuat. G. L., care se află în divorţ,  spune că îi este frică să mai meargă şi pe stradă, întrucât soţul ei care ar fi un om foarte violent, i-ar putea face rău atât ei cât şi copiilor.  Întrucât nu se mai înţelegeau deloc şi existau conflicte frecvente, femeia a deschis acţiune în instanţă pentru ordin de protecţie pentru a doua oară. Magistraţii de la Judecătoria Focşani s-au pronunţat în acest dosar pe data de 6 iulie a.c., şi au dispus evacuarea bărbatului din casă. În plus i-au interzis să se mai apropie de ea şi de copii la o distanţă mai mică de 150 de metri.
“Admite, în parte, cererea de emitere a unui ordin de protecţie, formulată de reclamanta L (...) G. (...), în contradictoriu cu pârâtul L (...) E (...) A(...), Dispune evacuarea pârâtului din locuinţa familiei situată în (...). Dispune reintegrarea reclamantei L (...) G. (...) şi a copiilor minori (...) în locuinţa familiei situată în Adjud (...). Obligă pârâtul (...) să păstreze o distanţă minimă de 150 de metri faţă de reclamanta L (...) G. (...) şi de copiii minori (...). Obligă pârâtul să păstreze o distanţă minimă de 150 de metri faţă de domiciliul reclamantei(...), locul de muncă al reclamantei (...) şi unitatea de învăţământ a minorilor (...); Obligă pârâtul să nu intre în contact telefonic ,prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima reclamantă. (...) Se vor aduce la indeplinire,din oficiu,dispozitiile art.31al.1 din Legea 217/2003 ,în sensul comunicarii prezentului ordin de protecţie, de îndată, structurilor Poliţiei Române în a caror raza teritorială se afla locuinţa reclamantei și a pârâtului. Executorie. Cu apel în 3 zile de la pronuntare. Cererea de apel se va depune la Judecatoria Focsani”, a decis instanţa, iar soluţia nu a fost atacată cu apel.

Bărbatul a spart geamurile casei

Bărbatului nu prea i-a păsat de condiţiile puse de magistraţi, aşa că în seara zilei de luni a intrat peste soţia cu care se află în divorţ în casă, după ce i-a spart geamurile. În timp ce ea şi copiii au dormit prin vecini, soţul a dormit liniştit în casa din care a fost evacuat. “Am doi copii minori cu actualul soţ cu care sunt în divorţ. Problemele sunt vechi şi am făcut multe plângeri, iar la o parte din ele am renunţat de dragul copiilor că am zis să le fie bine. Pentru că nu se mai putea, am cerut ordin de protecţie şi l-am obţinut, iar el a fost evacuat din casă. Am avut două ordine de protecţie. O vreme a fost plecat din ţară, iar săptămâna trecută a revenit şi a început cu ameninţările. Am făcut sesizări la poliţie. Aseară (luni seara-n.r) când am venit acasă de la serviciu, el a venit acasă la mine şi a spart geamurile. Am sesizat poliţia din nou şi evident că nu am mai putut sta acasă de frică. Dimineaţă (ieri dimineaţă-n.r) când m-am dus acasă, el dormea bine merci deşi nu are dreptul să calce în acea casă pentru că a fost evacuat şi nu are voie să se apropie de mine şi de copii. Am sunat din nou la poliţie şi am dat toată ziua declaraţii. Mi s-a spus că deocamdată nu-i poate face nimic, deşi el are mai multe plângeri pentru că este foarte violent. Eu stau pe la vecini cu tot cu copii pentru că îmi este frică să nu mă omoare. El şi acum este pe aici prin zona mea, la un bar şi bea. Este foarte violent şi am mari probleme. Eu vreau să rămân aici în Adjud pentru că aici am loc de muncă, copiii merg la şcoală aici, au prieteni, dar nu ştiu ce să fac şi cum să fac pentru că îmi este frică să merg şi pe stradă. Nu vreau altceva decât să se facă ceva şi să nu mai fim terorizaţi de acest om”, ne-a spus G. (...) L.
    La rându-i, Ana Viorica Puşcaşu, avocata femeii, ne-a spus că bărbatul a respectat condiţiile primului ordin de protecţie, lucru care nu s-a mai întâmplat în cazul celui de-al doilea. “În luna iunie 2017, L.E.G se întoarce în domiciliul comun, primul ordin de protecţie fiind expirat. Pentru că acesta a reînceput să aibă acelaşi comportament agresiv au fost anunţate organele de poliţie, iar mama şi copiii au plecat de acasă. S-a introdus cerere pentru al doilea ordin de protecţie care a fost obținut prin sentinţa civilă (...). Hotărârea este executorie de la pronunţare, astfel că acesta a fost comunicat organelor de poliţie din Adjud care aveau obligaţia de a-i pune în vedere lui L.E.G conditiile prevăzute şi sancţiunile. Luni, 10 iulie 2017,  deşi exista ordinul de protecţie,  iar L.E. G era evacuat din domiciliul comun şi trebuia să păstreze distanța de 150 m de victimă, acesta revine la domiciliul comun unde sparge geamurile locuinţei. Consider că trebuie să se ia măsuri urgent în acest caz”, ne-a spus avocata femeii terorizate de soţ.

Cercetări pentru distrugere şi nerespectare a hotărârii judecătoreşti


Poliţiştii cunosc situaţia şi ne-au spus că deja se fac cercetări în acest caz pentru săvârşirea a două infracţiuni, urmând ca verificările să continuie şi zilele următoare. Nu este exclus ca situaţia să se schimbe, iar împotriva bărbatului să fie luate alte măsuri. “A fost înregistrată o plângere şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a hotărârii judecătoreşti, Art.32 din Legea 217/2003 şi distrugere, Art. 253 C.P”, ne-a declarat agent principal Paula Enache de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea. Într-un caz asemănător, ieri, la Suceava, politiştii au dispus reţinerea unui bărbat care a mers la locul de muncă al soției și a făcut scandal, încălcând un ordin de protecție. 


 

 

6 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • ...,,o mamika cu 2 copkii dorm " si nu ,,doarme"!,al vostru Ulise ,zis Belise.

  DE Belise Grosu, postat pe 12-07-2017, la 01:16

 • Este corecta exptimarea

  DE lb. romana, postat pe 12-07-2017, la 05:42

 • E grav ce se intampla. Trebuie sa fie luate masuri urgente in acest caz

  DE mîhnire, postat pe 12-07-2017, la 06:07

 • @"Belise Grosu"; Iubitzel, regret ca te-am bantuit si in aceasta noapte si nu ai avut liniste pana cand nu mi-ai transmis o "bezea".

  DE Ulise Grosu, postat pe 12-07-2017, la 07:15

 • Avem legi proaste. Intr-o tara civilizata nemernicul era arestat imediat pentru violenta in familie.

  DE TRAIAN, postat pe 12-07-2017, la 20:52

 • Puteti da numele complet al individului si unde poate fi gasit in Adjud? Multumesc anticipat!

  DE Just, postat pe 12-07-2017, la 22:01

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost