Copiii sub 8 ani, cei mai afectați de utilizarea necorespunzătoare a bețișoarelor de urechi (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Copiii sub 8 ani, cei mai afectați de utilizarea necorespunzătoare a bețișoarelor de urechi (studiu)
Copiii sub 8 ani, cei mai afectați de utilizarea necorespunzătoare a bețișoarelor de urechi (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Peste 260.000 de copii și adolescenți cu vârste sub 18 ani au ajuns, în perioada 1990 - 2010, la departamentele de urgență ale spitalelor din Statele Unite din cauza rănilor cauzate de bețișoarele de urechi, conform unui studiu realizat recent, citat de Reuters. Zilnic, în medie, 36 de copii sunt aduși de părinți la camerele de gardă ale unităților medicale din SUA din cauza folosirii necorespunzătoare a acestor obiecte de igienă, majoritatea pacienților având sub 8 ani, notează cercetătorii.
Oamenii de știință au efectuat o analiză a datelor provenind de la Sistemul Electronic Național de Supraveghere a Accidentărilor din Statele Unite (National Electronic Injury Surveillance System — NEISS), care cuprinde informații reprezentantive la nivel național de la departamentele de urgență din cadrul spitalelor pentru a estima numărul de răniri cauzate în cazul copiilor de utilizarea bețișoarelor pentru urechi. ''(Cercetarea — n.r.) subliniază concepția greșită potrivit căreia adulții și copiii trebuie să-și curețe canalul auricular acasă'', a susținut autorul principal al studiului, dr. Kris Jatana, medic pediatru specializat în tratarea bolilor de urechi, nas și faringe la Spitalul de Pediatrie din Columbus, Ohio. "Deși aplicatoarele cu vârful din bumbac par inofensive la prima vedere, folosirea lor pentru curățarea urechilor implică numeroase riscuri potențiale", a subliniat acesta.
Jatana și colegii săi notează în numărul din ''Journal of Pediatrics'' din această lună că bețișoarele de urechi au fost create în anii '20 pentru curățarea urechilor bebelușilor, însă de atunci au existat dovezi ale riscurilor pe care le implică utilizarea acestora. Cercetătorii estimează că în total 263.338 de copii cu vârste sub 18 ani au ajuns la departamentele de urgență ale spitalelor din Statele Unite între anii 1990 și 2010 din cauza rănilor cauzate de bețișoarele de urechi. Circa 40% dintre vizite erau ocazionate de prezența unor corpi străini în urechile copiilor, aproximativ 35% de sângerări, iar circa 17% de dureri la acest nivel.
În urma consultațiilor, aproximativ 30% dintre copii au fost diagnosticați cu prezența unor corpi străini în urechi, un sfert au fost diagnosticați cu perforație de timpan, iar circa 23% cu traumatisme ale țesuturilor moi ale urechii. Aproximativ 67% dintre cazuri au vizat copii cu vârste de până la 8 ani, circa 40% dintre aceștia având sub 3 ani, mai arată sursa citată. Aproape toate accidentele s-au petrecut în locuințe și au fost cauzate în timpul curățării urechilor, notează cercetătorii. ''Am aflat de-a lungul anilor că practica de a introduce aceste produse în urechi nu este sigură'', a menționat Jatana. Medicul îi sfătuiește pe părinți să curețe urechile copiilor cu apă și săpun.
De asemenea, pentru evitarea accidentelor cauzate de aceste obiecte, specialiștii recomandă ca părinții să îndepărteze din urechile copiilor doar ''ceara care se poate vedea'', după cum a declarat pentru Reuters dr. Alyssa Hackett, medic orelist în cadrul spitalului Mount Sinai din New York, care nu a fost implicată în acest studiu. ''În general, canalele auriculare se curăță, cu excepția cazurilor în care ceara se împinsă în interior'', a completat aceasta.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Actualitatea

Serviciu de permanenţă la sediul primăriilor din cauza CODULUI PORTOCALIU de viscol
    Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri, 17 ianuarie a.c., o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 17 ianuarie, ora 18.00 – 18 ianuarie, ora 20.00, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost