Copiii rezultați în urma procedurii de fertilizare in vitro, la fel de sănătoși ca și semenii lor concepuți natural (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Copiii rezultați în urma procedurii de fertilizare in vitro, la fel de sănătoși ca și semenii lor concepuți natural (studiu)
Copiii rezultați în urma procedurii de fertilizare in vitro, la fel de sănătoși ca și semenii lor concepuți natural (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Copiii rezultați în urma procedurii de fertilizare in vitro (FIV) au o stare de sănătate la fel de bună ca a semenilor lor concepuți prin metode naturale, conform unui studiu realizat în Australia și publicat miercuri, citat de Xinhua. Potrivit cercetării considerată cea mai importantă în acest domeniu, efectuată de Murdoch Childrens Research Institute (MCRI), copiii incluși în studiu, concepuți prin FIV și ajunși la vârsta școlară erau la fel de sănătoși din punct de vedere fizic, mental și emoțional ca și semenii lor concepuți pe cale naturală. David Amor, cercetător principal, a declarat că rezultatele ar trebui să îi liniștească pe părinții copiilor rezultați în urma procedurii FIV. Numărul copiilor născuți prin FIV, prin intermediul donatorilor de spermă, s-a dublat în Victoria începând din 2010. ''Femeile și cuplurile care aleg donatori investesc timp de gândire și efort în selectarea acestora'', a declarat Amor, miercuri, pentru media din Australia. ''Serviciile FIV investesc efort în recrutarea donatorilor'', a mai spus el adăugând că ''informația pe care beneficiarul o primește despre donator este minimă'', aceasta bazându-se pe ''o evaluare a stării de sănătate'', însă ''nu se știe dacă acești bărbați sunt reprezentativi pentru populația generală''. ''Ținând cont că se înregistrează o creștere a interesului pentru FIV în ceea ce privește cererea, aceste concluzii ar trebui să îi liniștească pe părinți'', a precizat Amor.
    Pentru acest studiu, mamele a 224 de copii din Victoria concepuți prin FIV au fost rugate să completeze un sondaj cu privire la propria sănătate și stare generală și la cea a copiilor lor. Rezultatele au indicat că micuții concepuți cu ajutorul donatorilor aveau mai multe nevoi speciale în ceea ce privește sănătatea în comparație cu copiii concepuți pe cale naturală, însă cei născuți în urma FIV aveau vieți de familie mai sănătoase. Potrivit lui Amor, ambele rezultate pot fi explicate prin faptul că părinții care au apelat la FIV sunt mult mai protectori cu copiii lor. Conform specialistului, oamenii de știință vor studia în etapa următoare starea de sănătate a persoanelor concepute prin FIV ajunse la vârsta fertilă.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

Un tânăr de 24 de ani din Vrancea A MURIT, iar o adolescentă a fost rănită, în urma unui accident la Constanța
Florin Alexandru L., un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumitrești, a murit, iar o adolescentă de 17 ani a fost rănită, după ce maşina în care se aflau a intrat duminică dimineață într-un autobuz oprit la o trecerea pentru pietoni.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost