Copiii care sar peste micul dejun riscă să nu consume cantitățile recomandate de nutrienți esențiali (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Copiii care sar peste micul dejun riscă să nu consume cantitățile recomandate de nutrienți esențiali (studiu)
Copiii care sar peste micul dejun riscă să nu consume cantitățile recomandate de nutrienți esențiali (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Copiii care nu au obiceiul de a servi micul dejun în fiecare zi riscă să nu consume cantitățile recomandate de nutrienți esențiali pentru creșterea și dezvoltarea lor, conform unui studiu publicat joi de King's College London (KCL), informează joi agenția Xinhua. Studiul condus de oameni de știință de la KCL a analizat informații privind obiceiurile alimentare colectate în cadrul unui sondaj realizat anterior de la două grupuri de copii din Marea Britanie, unul de 802 copii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani și de altul format din 884 de copii cu vârste între 11 și 18 ani.
Conform acestei cercetări, micul dejun reprezintă consumul a peste 100 de calorii între orele 6:00 și 9:00 dimineața. Echipa de oameni de știință a descoperit că micuții care luau micul dejun cu regularitate aveau un aport zilnic mai mare de nutrienți esențiali precum acid folic, fier, calciu și iod în comparație cu cei care săreau peste prima masă a zilei. Spre exemplu, 31,5% dintre cei care nu luau micul dejun nu primeau nici măcar rația minimă de fier recomandată în Marea Britanie. Prin comparație, numai 4,4% dintre cei care serveau regulat prima masă a zilei nu atingeau acest deziderat.
De asemenea, în zilele în care luau micul dejun, copiii mici, cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, aveau niveluri mai mari de acid folic, vitamina C, calciu și iod în comparație cu zilele în care săreau peste prima masă, se mai arată în concluziile cercetării. ''Acest studiu oferă dovada că micul dejun este esențial pentru ca părinții să se asigure că micuții lor primesc substanțele nutritive de care au nevoie'', a subliniat autoarea principală a analizei, doctor Gerda Pot.
Studiul a fost publicat în ''British Journal of Nutrition''. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL30
10
11
45
15
37

Extragerea noroc:  6450416

Harta Focsani
   

Actualitatea

Primarul Misăilă vrea să afle opinia focșănenilor despre TAXA DE HABITAT
În urma comentariilor vehemente cu privire la proiectul privind taxa de habitat, apărute în diverse medii și provocate în special de activiștii PNL-iști, ar trebui să ne amintim cu toții că în anul 2006, guvernul PNL-PD-UDMR promova în Parlament Legea 101, privind serviciul de salubrizare a localităților.

POZA ZILEI

Mai bine decât un „câine rău“

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost