Copiii care sar peste micul dejun riscă să nu consume cantitățile recomandate de nutrienți esențiali (studiu)
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Copiii care sar peste micul dejun riscă să nu consume cantitățile recomandate de nutrienți esențiali (studiu)
Copiii care sar peste micul dejun riscă să nu consume cantitățile recomandate de nutrienți esențiali (studiu)
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Copiii care nu au obiceiul de a servi micul dejun în fiecare zi riscă să nu consume cantitățile recomandate de nutrienți esențiali pentru creșterea și dezvoltarea lor, conform unui studiu publicat joi de King's College London (KCL), informează joi agenția Xinhua. Studiul condus de oameni de știință de la KCL a analizat informații privind obiceiurile alimentare colectate în cadrul unui sondaj realizat anterior de la două grupuri de copii din Marea Britanie, unul de 802 copii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani și de altul format din 884 de copii cu vârste între 11 și 18 ani.
Conform acestei cercetări, micul dejun reprezintă consumul a peste 100 de calorii între orele 6:00 și 9:00 dimineața. Echipa de oameni de știință a descoperit că micuții care luau micul dejun cu regularitate aveau un aport zilnic mai mare de nutrienți esențiali precum acid folic, fier, calciu și iod în comparație cu cei care săreau peste prima masă a zilei. Spre exemplu, 31,5% dintre cei care nu luau micul dejun nu primeau nici măcar rația minimă de fier recomandată în Marea Britanie. Prin comparație, numai 4,4% dintre cei care serveau regulat prima masă a zilei nu atingeau acest deziderat.
De asemenea, în zilele în care luau micul dejun, copiii mici, cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, aveau niveluri mai mari de acid folic, vitamina C, calciu și iod în comparație cu zilele în care săreau peste prima masă, se mai arată în concluziile cercetării. ''Acest studiu oferă dovada că micul dejun este esențial pentru ca părinții să se asigure că micuții lor primesc substanțele nutritive de care au nevoie'', a subliniat autoarea principală a analizei, doctor Gerda Pot.
Studiul a fost publicat în ''British Journal of Nutrition''. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost