Contract individual de muncă, cu normă parţială
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Contract individual de muncă, cu normă parţială
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Astăzi, Curierul juridic tratează cazurile domnilor Cătălin L. şi Petrache D. din municipiul Focşani.


Domnul Cătălin L., din Focşani, ne-a scris pe adresa redacţiei şi ne-a povestit despre problemele cu care se confruntă. Astfel, acesta ne-a spus că a intrat de puţin timp în şomaj tehnic, dar ar dori să se angajeze la o societate privată cu un contract de muncă cu jumătate de normă. Domnul Cătălin L. ne întreabă dacă poate să facă acest lucru, avînd în vedere faptul că se află în şomaj tehnic la locul de muncă pe care îl are.
Răspuns: Domnule Cătălin L., în măsura în care legea nu interzice în mod expres, orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii în temeiul unor contracte individuale cu normă parţială de timp. Condiţia pe care o cere legea este ca acesta să declare la fiecare angajator locul de muncă unde îşi exercită funcţia pe care o consideră de bază, potrivit prevederilor art. 35 din Codul muncii. Astfel, dacă salariatul are dreptul la cumulul de funcţii în timpul executării contractului individual de muncă, acesta va avea acelaşi drept şi în timpul suspendării lui, cum este cazul şomajului tehnic, în conformitate cu prevede-rile art. 52 alin. 1 lit. d din Codul muncii.

Domnul Petrache. D., din Focşani, ne-a solicitat informaţii despre asigurarea obligatorie a locuinţei. Dumnealui este îngrijorat de faptul că termenul limită pentru încheierea acesteia este la 15 ianuarie a.c. şi ne întreabă cum trebuie să procedeze şi dacă poate contracta cu orice societate de asigurare.
Răspuns: Domnule Petrache. D., este adevărat că iniţial termenul limită pentru încheierea asigurării obligatorii a locuinţei a fost stabilit pentru data de 15 ianuarie a.c., însă, prin act normativ s-a decis amânarea acestuia cu încă 6 luni, până la data de 15 iunie a.c.. Astfel, nu aveţi de ce să vă îngrijoraţi cu privire la faptul că nu reuşiţi să încheiaţi contractul de asigurare acum. În ce priveşte a doua întrebare, vă atragem atenţia că poliţele obligatorii pentru locuinţe sunt emise de către Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor, unde sunt acţionare 13 companii de asigurări. Astfel, este necesar să fiţi atent la momentul contractării asigurării, ca societatea de asigurare să fie una dintre cele 13. O altă recomandare ar fi să nu aşteptaţi iar termenul li-mită pentru a nu vă afla într-o situaţie similară.

Aşteptăm scrisorile dvs. pe adresele: „Monitorul de Vrancea“, Focşani, str. Bucegi nr. 21 sau redactie@monitorulvn.ro, cu specificaţia: „Curier juridic“.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost