Consilierul Emanuel Gongu, noul director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Vrancea Curată“
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Consilierul Emanuel Gongu, noul director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Vrancea Curată“
Consilierul Emanuel Gongu, noul director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Vrancea Curată“
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Consilierul local independent Emanuel Gongu este noul director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Vrancea Curată“. Acesta a fost desemnat, ieri, în această funcție, de noul Consiliu Director, cu acordul Adunării Generale a Acționarilor. Consiliul Director este condus de Marian Oprișan, în calitate de președinte, iar membrii sunt primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă și primarul comunei Cîrligele, Ștefan Moscu. Tot ieri a fost aleasă și componența Comisiei de Cenzori din care fac parte economiștii Claudia Ionescu și Bogdan Matișan.
    Noul director executiv al Asociației ne-a spus că urmează să meargă în județ și să aibă întâlniri cu primarii vrânceni pentru a discuta despre colectarea deșeurilor și avantajele proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Vrancea”. De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată informării cetățenilor asupra avantajelor colectării selective a deșeurilor.
    Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Vrancea Curată“ este parte a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Vrancea”, co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi implementat de Consiliul Judeţean Vrancea. Acesta se derulează conform graficului şi are termen de finalizare data de 31 decembrie 2018. Stadiul de realizare al proiectului este în prezent de 90%. La această dată sunt finalizate 3 din cele 5 contracte aferente proiectului „Vrancea Curată”, respectiv: au fost închise şi reabilitate cele 5 depozite urbane de deşeuri neconforme din Focşani, Adjud, Mărăşeşti, Odobeşti şi Panciu, s-au construit 3 staţii de transfer pentru colectarea zonală a gunoiului (Focşani-Goleşti, Adjud şi Vidra), 6 platforme de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (la Focşani-Mândreşti (2), Adjud, Mărăşeşti, Panciu şi Odobeşti) şi a fost construit Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Haret. Cel de-al 4-lea contract este în curs de perfectare, el având ca obiect construirea celor aproximativ 587 de puncte de colectare a deşeurilor de la nivelul primăriilor de pe raza judeţului Vrancea. Aceste puncte de colectare deşeuri urmează să fie finalizate până la sfârşitul acestui an. De asemenea, la această dată este pregătită documentația necesară scoaterii la licitaţie a ultimului contract din cadrul proiectului „Vrancea Curată” -  selectarea operatorului Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) de la Haret. Acesta este ultimul pas legal, necesar de îndeplinit, pentru ca proiectul de management al deşeurilor să poată deveni operaţional. Valoarea proiectului Vrancea Curată este de 145 milioane de lei.
    Până la finalizarea lucrărilor la acest important proiect, Consiliul Județean Vrancea a decis să amenajeze un depozit ecologic pentru stocarea temporară a deșeurilor menajere provenite din gospodăriile vrâncenilor. Decizia a foat luată după ce președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a purtat mai multe discuții cu ministrul  Mediului, Grațiela Gavrilescu, dar și cu președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Viorel Toma. „Terenul a fost identificat pe raza comunei Movilița, în apropierea locației pe care este construit Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret, din cadrul investiției europene. Depozitul ecologic va fi organizat astfel încât să respecte prevederile legale în ceea ce privește protecția mediului, terenul urmând să fie pregătit prin lucrări specifice“, se arată într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean Vrancea.
    Proiectul „Vrancea Curată“ a fost întârziat din cauza primarilor liberali de la Țifești și Ciorăști. Aceștia au refuzat să pună la dispoziție amplasamentele necesare pentru construirea punctelor de colectare, deși semnaseră în anul 2012 un angajament în acest sens cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Vrancea Curată”. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
21
12
42
8
37
2

Extragerea noroc:  6819885

Harta Focsani
   

Învăţământ

Șeful Inspectoratului Școlar ar putea fi DEMIS după ce a obținut calificativul nesatisfăcător
Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, profesorul Dorin Cristea, a obținut la evaluarea activității din anul școlar 2016-2017 un  punctaj care ar putea duce la demiterea sa din funcție, potrivit metodologiei.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost