Conferință despre fenomenele climatice extreme, la Ateneul Popular
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Conferință despre fenomenele climatice extreme, la Ateneul Popular
Conferință despre fenomenele climatice extreme, la Ateneul Popular
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Directorul Agenției Naționale de Meteorologie, dr. Elena Mateescu, va conferenția sâmbătă 17 martie la Ateneul Popular ,,Maior Gheorghe Pastia” din Focșani, începând cu ora 10.30. Titlul expunerii domniei sale este unul atractiv atât pentru geografi cât și pentru publicul larg: „Fenomenele climatice extreme, o provocare a lumii contemporane”. Conferința este organizată de către Societatea de Geografie din Vrancea în colaborare cu Ateneul Popular, de geografii vrânceni ce l-au avut ca invitat în noiembrie (2017-n.r.) pe cunoscutul dr. Gheorghe Mărmureanu, ce a conferințat despre cutremurele vrâncene. De altfel, conferința de atunci, precum și aceasta actuală, se vrea a fi un semnal de alarmă asupra faptului că geografia este tot mai marginalizată în noul concept de plan cadru al sistemului educațional.
„Împreună cu cei din conducerea filialei Vrancea, a Societății de Geografie, prof. dr. Alexandra Tătaru, prof. Mirela Chipăilă, conf. dr. Costică Neagu, prof. dr. Săcrieru Răzvan și prof. dr. Ovidiu Allen, am reușit să o ivităm pe doamna Director dr. Elena Mateescu, pentru a ne prezenta o provocare a lumii contemporane și modul cum o putem gestiona. Se va discuta despre fenomenele climatice extreme, tot mai frecvente, ce ridică adevărate probleme societății globale“, a declarat prof. dr. Nicolae Damian, președintele filialei Vrancea a Societății de Geografie.
„Voi veni cu plăcere în Vrancea, pentru a mă întâlni cu geografi, cu specialiști din diverse domenii. Fenomenele climatice extreme influențează această societate dinamică, iar prin organizarea de astfel de comunicări științifice încercăm să le minimizăm impactul“, a declarat dr. Elena Mateescu, directorul Agenției Naționale de Meteorologie și reprezentant al României la Organizația Mondială de Meteorologie. În 2014, aceasta a participat la Simpozionul național „Ziua pământului“, de la Adjud.  

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost