Condiții optime la Centrul de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Condiții optime la Centrul de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Consiliul Judeţean Vrancea în parteneriat cu Asociaţia Speranţa Andradei implementează, în perioada 14.04.2015-30.04.2017, proiectul „Înfiinţarea Centrului de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare“. Centrul are ca obiectiv furnizarea de servicii de educaţie timpurie şi recuperare copiilor cu dizabilităţi din judeţ. Serviciul este înfiinţat de Asociaţia Speranţa Andradei, pentru un număr de 30 beneficiari din judeţul Vrancea, dintre care 5 ce provin din familii de etnie romă, copii cu dizabilităţi multiple cu vârste cuprinse între 0-7 ani, șomeri de lungă durată care au renunţat la viaţa profesională pentru că şi-au asumat sarcina îngrijirii unui copil cu dizabilităţi.
    În luna decembrie 2016, directorul Asociației Speranța Andradei, Alice Pruteanu, a făcut o scurtă prezentare a proiectului și a precizat că Centrul de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare a fost gândit ca un centru de educație timpurie. „Medicii din România au văzut terapia foarte bună pe care o aplicăm și care este o terapie de pionerat în țara noastră și au început sa trimită și alți copii care nu au probleme de tulburare dar au boli cum ar fi boala Down. Este vorba de realizarea unor terapii care permit copilului să se dezvolte pe toate palierele. Practic pentru copiii cu tulburări de dezvoltare oferim mai multe terapii cu oameni specializați în kinetoterapie, terapie de tulburare senzorială, logopedică, terapie de grup în vederea recuperării acestor copii. Scopul nostru este integrarea acestor copii în școlile de masă când împlinesc vârsta necesară“, a precizat Alice Pruteanu.
    Pe lângă activităţile specifice, au fost derulate și alte activităţi care să faciliteze reinserţia familiilor cu copii cu tulburări de dezvoltare pe piaţa muncii, în special a celor de etnie romă, pentru echilibrarea vieţii profesionale cu cea privată. Astfel, în perioada februarie 2016 – aprilie 2016, au fost organizate workshop-uri care au vizat domeniile: parenting, orientare profesională, antreprenoriat, egalitate de gen, pentru un număr de 350 de beneficiari: părinți, educatori, asistenți sociali, profesori, etc.
De asemenea, în data de 10 noiembrie 2016 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de construcţii şi instalaţii, care constau în renovare spațiu, revizuire instalație electrică, revizuire acoperiș; dotări şi montaj: lift exterior, aparate aer condiționat. În prezent, renovarea spațiului a fost realizată în totalitate, lucrarea fiind la stadiul montării liftului. Valoarea proiectului este de 207 777,77 Euro (931 820,97 lei), sumă alocată prin programul “Promovarea egalităţii de gen şi a echilibrului dintre viaţa profesională şi cea privată”, Îmbunătăţirea echilibrului între viaţa profesională şi cea privată, MECANISMUL FINANCIAR SEE 2009-2014. Durata proiectului este de 24 luni. De reţinut că valoarea totală a proiectului rămâne neschimbată şi reprezintă 100% cheltuieli eligibile, acestea urmând a fi rambursate în totalitate. 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL16
36
34
30
43
27

Extragerea noroc:  5429681

Harta Focsani
   

Actualitatea

Serviciu de permanenţă la sediul primăriilor din cauza CODULUI PORTOCALIU de viscol
    Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri, 17 ianuarie a.c., o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă şi pentru judeţul Vrancea, în intervalul 17 ianuarie, ora 18.00 – 18 ianuarie, ora 20.00, conform căreia vremea se va înrăutăţi considerabil.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost