Condamnat pentru că a omorât o tânără în urma unui accident; despăgubirile le plătește Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Condamnat pentru că a omorât o tânără în urma unui accident; despăgubirile le plătește Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii
Condamnat pentru că a omorât o tânără în urma unui accident; despăgubirile le plătește Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Marius D., de 29 de ani, din Vizantea Livezi, care în vara anului trecut a condus o maşină fără permis şi a ajuns cu ea într-o râpă, o tânără de numai 17 ani pierzându-şi viaţa, a fost condamnat definitiv de magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi. El a primit o pedeapsă mai mică decât cea dată pe fond, în total având de executat 3 ani şi 5 luni de închisoare.
Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi după ce procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu, părţile civile şi inculpatul au făcut apel. Tânărul fusese condamnat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere fără permis. „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu, de părţile civile Mititelu Andrei, Mititelu Maricica, Gândea Ştefan şi Gândea Antoneta şi de inculpatul Doboş Marius. Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 9/02.02.2017 a Judecătoriei Panciu, înlăturând dispoziţiile privind soluţionarea laturii penale şi a acţiunii civile privind părţile civile Mititelu Andrei, Mititelu Maricica, Gândea Ştefan şi Gândea Antoneta, şi, în rejudecare: Condamnă pe inculpatul Doboş Marius la pedepsele de: - 3 ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit.a, b, i (dreptul de a conduce vehicule cu tracţiune mecanică) pe o perioadă de 2 ani, precum şi pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării aceloraşi drepturi (...), - 3 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 196 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.proc.pen., - 1 an închisoare, pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 335 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.proc.pen.. (...) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care se adaugă o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv 5 luni închisoare (1an + 3 luni), în final inculpatul Doboş Marius urmând să execute pedeapsa principală de 3 ani şi 5 luni închisoare. (...)”, se arată în decizia instanţei.
    Aceeaşi instanţă a mai obligat şi partea responsabilă civilmente, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, care a preluat Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii, la plata sumelor de: câte 5.000 lei către fiecare dintre părţile civile Mititelu Andrei, Mititelu Maricica, Gândea Ştefan şi Gândea Antoneta cu titlu de despăgubiri materiale; câte 120.000 lei către fiecare dintre părţile civile Mititelu Andrei şi Mititelu Maricica, cu titlu de despăgubiri morale; câte 50.000 lei către fiecare dintre părţile civile Gândea Ştefan şi Gândea Antoneta cu titlu de despăgubiri morale. „Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. (...) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 08.06.2017”, se mai arată în hotărârea instanţei gălăţene. Despăgubirile acordate în apel sunt mai mari decât cele acordate de instanţa de fond. În apel, spre deosebire de fond, instanţa nu l-a mai obligat pe Marius D. să plătească despăgubiri în solidar cu Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii, rămânând doar în sarcina acestei instituţii.

La Judecătoria Panciu, despăgubirile au fost mai mici

    În februarie a.c., Judecătoria Panciu îl condamnase pe tânăr la 3 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, 1 ani şi 6 luni pentru vătămare corporală din culpă şi 1 an pentru că a condus fără permis. În ceea ce priveşte despăgubirile, instanţa de fond îl obligase pe inculpat ca în solidar cu Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii „să achite persoanei vătămate constituită parte civilă Mititelu Maricica (mama victimei decedate Mititelu Daniela Maria) suma de 90.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă inculpatul în solidar cu Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii să achite persoanei vătămate constituită parte civilă Mititelu Andrei (tatăl victimei decedate Mititelu Daniela Maria) suma de 90.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă inculpatul în solidar cu Fondul de Protecţie a Victimelor Strazii să achite persoanei vătămate constituită parte civilă Gindea Ştefan (bunicul victimei decedate Mititelu Daniela Maria) suma de 20.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă inculpatul în solidar cu Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii să achite persoanei vătămate constituită parte civilă Gândea Antoaneta (bunica victimei decedate Mititelu Daniela Maria) suma de 20.000 lei cu titlu de daune morale (...)”.
    Accidentul în care şi-a pierdut viaţa adolescenta de 17 ani a avut loc în august 2016. Tânărul condamnat s-a urcat la volanul unui BMW, deşi nu avea permis, având în maşină şi două tinere, pe adolescenta decedată şi pe o altă fată, de 20 de ani, şi a plecat la plimbare. La un moment dat, în Vizantea Livezi, într-o curbă, din cauza vitezei maşina a derapat, şoferul a pierdut controlul şi a ajuns cu autoturismul într-o râpă adâncă de 20 de metri. În urma accidentului, fata de 17 ani a murit, iar şoferul şi cealaltă pasageră au fost răniţi.
 

 

2 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Tot sa te urci la volan fara permis si sa mai omori si oameni pentru 3 ani,Bine ca nu a primit cu suspendare ca nu invata nimic din ceea ce a facut.Vai mama lor de judecatori daca o fi fost judecat de presedintele CA Galati unul razvan mihaila parca,era si de asteptat ca mortul e vinovat.O sa ne mai revenim,nu !! Pana nu o sa dispara coruptia o sa ne aparam platind CEI 2% din PIB.

  DE sensey, postat pe 12-06-2017, la 10:37

 • Dle judecator daca iti omora copilul tau tot 3 ani si ceva ai dadeai.Autoritatile statului de drept ia uitati dom ilor un caz aici.Oare judecatorul asta nu ar trebui verificat? Miroase a s..ga aici.

  DE D@n@a, postat pe 12-06-2017, la 12:26

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Inedit

VIDEO şi GALERIE FOTO: „Pe aicea nu se trece”, IMNUL VRÂNCENILOR, compus de interpretul Alin Stoica
     Interpretul de muzică populară din Vrancea, Alin Stoica, în vârstă de 24 de ani, originar din comuna Ploscuțeni, dar stabilit în Focșani, a lansat zilele acestea o piesă dedicată eroilor ce și-au sacrificat viața pe câmpul de luptă de la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost