Concursul de creație literară „Gabriel Funica” şi-a desemnat câştigătorii
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Concursul de creație literară „Gabriel Funica” şi-a desemnat câştigătorii
Concursul de creație literară „Gabriel Funica” şi-a desemnat câştigătorii
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Câștigătorii proiectului cultural „Eu scriu: Concursul de creație literară „Gabriel Funica”, Ediţia I, 2018, organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea au fost desemnați ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul instituției de cultură. Concursul a fost organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” în memoria scriitorului Gabriel Funica şi a pornit de la dorinţa de a pune în evidență nevoia omului de a cultiva un spațiu și un timp personal, unde trăirile, frământările și dorințele cele mai adânci găsesc atenția și răbdarea de care au nevoie pentru a se decanta, a se maturiza și a se putea exprima prin activități care hrănesc mintea și spiritul.
Câştigătorii proiectului cultural „Eu scriu: Concursul de creație literară „Gabriel Funica” Ediţia I, Focşani, 2018, sunt:
La Secţiunea Poezie: Andra Elena Mîrza, în vârstă de 17 ani, din Florești, județul Prahova, şi Cristina-Mihaela Botîlcă, de 21 ani, din Gruiu, județul Ilfov.
La Secţiunea Eseu: Larisa Ana Maria Cioabă, în vârstă de 15 ani, din Bahna, județul Mehedinți, şi Alexandru Valentin Petrea, de 22 ani, din Brăila.
La Secţiunea Proză scurtă: Iulia Ioana Perșa, în vârstă de 19 ani, din Gherla, județul Cluj, şi Iulia Daria Iacob, de 17 ani, din Cluj-Napoca.
A fost acordat câte un premiu pentru fiecare categorie, „Poezie”, „Proză scurtă” sau „Eseu”, și secţiune de vârstă. Premiul constă în sprijin pentru crearea unui site literar, cărți în limba engleză ale autorilor Rainer Maria Rilke, John Keats, Mary Oliver, Marcus Aurelius şi Virginia Woolf, două Antologii de proză scurtă, precum şi volume în limba română, între care un volum din „Stylografii” a lui Gabriel Funica. De asemenea, vor fi acordate două premii în bani celor mai bune lucrări aparţinând câştigătorilor concursului.
Gabriel Funica (1961 – 2015) a fost bibliotecar la Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea începând cu anul 1991. A lucrat în departamentul Relaţii cu publicul, secţia Sala de Lectură şi la Secţia de Carte Veche a bibliotecii. A fost redactorul şef al Revistei Lector a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” şi membru al Cenaclului Cultural „Duiliu Zamfirescu” din Focşani. A scris editoriale în Revista Oglinda Literară din Focşani şi a fost membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei „Cărţi Deschise” a Bibliotecii Judeţene. Este autor al volumului „Hârtii lipite” (2005) şi „Stylografii” (2015) şi a numeroase articole publicate în reviste literare locale şi naţionale.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost