Concurs în memoria profesoarei Carmen Atarcicov la Colegiul Unirea
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Concurs în memoria profesoarei Carmen Atarcicov la Colegiul Unirea
Concurs în memoria profesoarei Carmen Atarcicov la Colegiul Unirea
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Consiliul Școlar al Elevilor (CSE) din cadrul Colegiului Național Unirea organizează cea de-a IV-a ediție a concursului „Unirea și uniriștii”, denumit anul acesta „În memoriam Carmen Atarcicov”. „De această dată există o schimbare: cu multă părere de rău, începând de la această ediţie nu mai este alături de noi doamna profesor în colaborare cu care se făcea concursul, prof. Carmen Atarcicov, însă în memoria dumneaei am denumit concursul începând cu acest an «In memoriam Carmen Atarcicov». Regulile şi bibliografia însă rămân neschimbate”, se arată pe pagina de facebook a CSE Unirea.
Concursul va avea loc pe 23 ianuarie. Pentru a putea participa la acesta, doritorii trebuie să formeze echipe de câte trei membri, cu condiția să fie din aceeași clasă. Într-o echipă trebuie să fie un singur membru care a participat la edițiile anterioare. Concursul este format din două probe: una teoretică, în care participanții vor avea de răspuns la 9 întrebări, din care 3 vor face referire la istoria liceului, 3 la Unirea de la 24 ianuarie 1859, iar ultimele 3 din viața domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Cea de-a doua probă este practică, ce presupune ca elevii să ofere un răspuns original la întrebarea „Ce înseamnă pentru voi Unirea?”.
Bibliografia pentru partea teoretică a concursului este următoarea: Capitolele 6 și 7, respectiv paginile 78-98 din Monografia Colegiului Național „Unirea” care se găsește la biblioteca liceului, „Alexandru Ioan Cuza“ de Constantin C. Giurescu, editura Militară, București 1973, paginile 7-39. Bibliografia se poate găsi și la adresa http://bit.ly/2jDYzJf
Echipele se vor înscrie în concurs pe pagina de facebook a CSE Unirea sau la președinta organizației, Roxana Rogoz, până la data de 22 ianuarie, inclusiv.
Concursul va avea loc pe 23 ianuarie, începând cu ora 10:00, la Colegiul Unirea.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL


13
45
42
14
48
41

Extragerea noroc:  8937894

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO și GALERIE FOTO : Coadă la magazinul sătesc, la încărcat telefoane și tablete. Electrica: Pagubele trebuie recunoscute în tarifele consumatorilor
Aproape trei zile au stat la lumânare sătenii din Hîngulești, comuna Vulturu, după ce căderile masive de zăpadă și vântul puternic au rupt rețeaua de electricitate.

POZA ZILEI

Sărbători fericite! Hristos a înviat! Foto: Ciprian DUMITRU

SECVENTA ZILEI

Rută ocolitoare la accident

SONDAJ DE OPINIE

Social

Ce înseamnă primăvara pentru dumneavoastră?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost