Concert Fuego, întreceri sportive și invitați de seamă la Zilele Comunei Vulturu

1
1179


Locuitorii comunei Vulturu sunt invitați de autoritățile locale să participe, sâmbătă și duminică, la cea de-a cincea ediție a zilelor comunei, care se vor desfășura în centrul localității, la căminul cultural, dar și la Piața Agroalimentară. Festivitățile vor debuta astăzi (sâmbătă) cu organizarea unor manifestări sportive pentru copii și tineret. Duminică, manifestările vor începe la ora 13.00, cu o slujbă de pomenire a eroilor, ce va avea loc la monumentul eroilor din centrul comunei. După acest moment, în jurul orei 13.30, va avea loc inaugurarea Școlii cu clasele I-VIII din Vulturu, reabilitată și modernizată cu fonduri guvernamentale. Lucrările de reabilitare a școlii au costat 1,1 milioane de lei. „În cadrul manifestărilor Zilele comunei Vulturu, vom inaugura școala de centru, care a fost complet reabilitată și modernizată. Școala are 18 săli de clasă moderne, grupuri sanitare, o sală de sport modernă și complet utilată, dar și un teren de sport modern. Practic, din această toamnă, copiii din Vulturu vor avea o școală de nivel european”, a declarat primarul localității, Nicușor Păcuraru. De această investiție vor beneficia cei 680 de copii din comuna Vulturu.
Manifestările vor continua cu întâlnirea cu fii satului, întâlnire ce va avea loc la căminul cultural din localitate. În cadrul acestei întâlniri, autoritățile locale vor premia toate cadrele didactice pensionate, în semn de respect față de contribuția avută de aceștia în formarea și dezvoltarea intelectuală a locuitorilor comunei. La această manifestare sunt așteptați să participe, printre alții, doi invitați de seamă, respectiv, ministrul Justiției Tudorel Toader și ambasadorul României în Federația Rusă, Vasile Soare, ambii fii ai comunei Vulturu.
Duminică începând cu ora 16.00 va avea loc parada costumelor, la care sunt așteptați toți locuitorii comunei. Plecarea va avea loc din fața Primăriei Vulturu, participanții fiind însoțiți de fanfară, până la Piața agroalimentară din localitate, unde va avea loc un spectacol artistic susținut de ansamblurile folclorice „Plaiuri Vrâncene” din Vînători; „Spicul” din Siliștea, Brăila; „Cununița Satului” din Liești, județul Galați; „Tudorencele” din Salcia, județul Brăila; Teodor Damian, Vulturii Brass Band și „Rapsodia Vultureană” din Vulturu, dar și Ansamblul „Å¢ara Vrancei”. De la ora 18.00, pe scena amplasată în Piața Agroalimentară din Vulturu va urca renumitul artist Fuego, care va cânta și îi va încânta pe cei prezenți la manifestări. 
Primarul comunei Vulturu, Nicușor Păcuraru, a precizat că organizarea acestor manifestări are rolul de a-i aduna la un loc pe toți locuitorii comunei, dar și pe cei care s-au născut aici, dar locuiesc în alte localități și reprezintă cu onoare și cu cinste comuna Vulturu. „Invit toți locuitorii comunei Vulturu să participe la aceste manifestări, care le sunt dedicate. De asemenea, îi invit pe vrânceni să vină și să petreacă o zi frumoasă alături de noi la aceste manifestări. Zilele comunei Vulturu se află la a cincea ediție și reprezintă un bun prilej de întâlnire a locuitorilor comunei, dar și un bun prilej de întâlnire cu fii satului, care în prezent au domiciliul în alte localități, dar care nu au uitat nici un moment comuna natală, pe care o reprezintă cu cinste în tot ceea ce fac”, a precizat primarul Nicușor Păcuraru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here