Concert dedicat „Centenarului Dinu Lipatti”, la Ateneul Popular
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Concert dedicat „Centenarului Dinu Lipatti”, la Ateneul Popular
Concert dedicat „Centenarului Dinu Lipatti”, la Ateneul Popular
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Pe scena Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani va avea loc, astăzi, de la ora 19.00, concertul simfonic susținut de Orchestra de Cameră „Unirea”, concert cu care se încheie Stagiunea 2016 - 2017.
          Concertul este dedicat „Centenarului Dinu Lipatti”, un omagiu adus muzicianului de geniu. Invitatul evenimentului muzical este pianistul concertist Viniciu Moroianu care, în prima parte, va interpreta două lucrări: Concertul pentru pian în fa minor BWV 1056 de Johann Sebastian Bach, o lucrare de referinţă pentru repertoriul pianistic al lui Dinu Lipatti, şi o lucrare a compozitorului român omagiat, Concertino în stil clasic pentru pian, op.3. În partea a doua, Orchestra „Unirea” va aduce în atenţia publicului Simfonia nr.1 în sol minor a compozitorului francez Étienne Nicolas Méhul – primul compozitor romantic francez.
          De menționat este faptul că toate cele trei lucrări vor fi prezentate în primă audiţie la Focşani, iar conducerea muzicală aparține lui Vincent Grűger. Biletele se pot procura de la Agenția Ateneului Popular, la prețul de 25 lei. Elevii și pensionarii beneficiază de reducere și pot procura biletul la 15 lei.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL46
22
47
43
27
28

Extragerea noroc:  9442301

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Singura școală de formare a subofițerilor sanitari din țară funcționează la Focșani
Elevii claselor a XI-a și a XII-a ai Liceului Tehnologic G.G. Longinescu au fost vizitați, ieri, de cadre militare din cadrul garnizoanei Focșani.

POZA ZILEI

Un pompier salvează o pisică dintr-un bazin de pe fosta platformă Mopaf

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost