Comisia Europeană lansează o dezbatere privind viitorul finanțelor UE
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Comisia Europeană lansează o dezbatere privind viitorul finanțelor UE
Comisia Europeană lansează o dezbatere privind viitorul finanțelor UE
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Comisia Europeană (CE) a prezentat miercuri Documentul de reflecție privind viitorul finanțelor UE, care analizează opțiunile avute în vedere pentru ca obiectivul realizării unui buget care să valorifice fiecare euro în beneficiul cetățenilor săi să devină realitate, se arată într-un comunicat de presă al forului comunitar. Europenii așteaptă de la UE să facă mai mult. Într-un moment în care UE depune mai multe eforturi ca niciodată pentru a-și proteja cetățenii, pentru a le oferi mijloacele de acțiune necesare și pentru a-i apăra, resursele continuă să fie limitate. Acum, când Europa își decide viitorul, UE are nevoie de un buget care să fie adecvat obiectivelor urmărite și să valorifice fiecare euro în beneficiul cetățenilor săi, se arată în comunicatul CE.
Documentul de reflecție al Comisiei privind viitorul finanțelor UE analizează opțiunile avute în vedere pentru ca acest deziderat să devină realitate. "Este timpul să restructurăm bugetul UE. Haideți să-l simplificăm și să-l facem mai flexibil și haideți să reflectăm, cu ambiție și imaginație, asupra modului în care putem să-l transformăm într-un instrument puternic, care ne va ajuta să înregistrăm un ritm de creștere mai rapid, conlucrând mai strâns ca niciodată, și să nu lăsăm pe nimeni în urmă în aceasta economie globalizată", a afirmat comisarul pentru politica regională, Corina Crețu. "Pentru ca Europa să poată face față noilor provocări, trebuie să găsim surse de finanțare. Putem fie să cheltuim mai puțin, fie să identificăm noi surse de venituri. Dar orice am face, fiecare euro investit din bugetul UE trebuie să genereze valoare adaugată și să aibă un impact pozitiv asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor", a apreciat comisarul Günther H. Oettinger, responsabil pentru buget și resurse umane.
Bugetul UE se confruntă cu o provocare majoră — aceea de a finanța mai multe acțiuni cu mai puține resurse. Cetățenii așteaptă de la UE să joace un rol mai important în noi domenii de politică precum migrația, securitatea internă și externă sau apărarea. Europa ar trebui, de asemenea, să își păstreze rolul de prim-plan pe scena mondială, în calitate de cel mai mare donator de ajutor umanitar și pentru dezvoltare, precum și de lider al luptei împotriva schimbărilor climatice. Aceste obiective vor trebui îndeplinite având la dispoziție un buget al UE care va fi și mai mic după ieșirea Regatului Unit, se arată în comunicatul CE.
Documentul de reflecție analizează această provocare și prezintă principalele elemente puse în discuție, structurate în jurul celor cinci scenarii ale Cărții albe: statele membre ale UE vor continua pe același drum, vor face mai puțin, împreună, vor avansa cu intensități diferite, vor face mai puțin, dar mai eficient sau vor face mult mai mult, împreună? Pentru fiecare dintre aceste scenarii ilustrative, implicațiile sunt diferite, atât în ceea ce privește sumele alocate fiecărui obiectiv vizat, cât și în ceea ce privește eventualele surse de finanțare. Opțiunile propuse merg de la reducerea cheltuielilor pentru politicile existente până la majorarea veniturilor.
În plus, documentul de reflecție stabilește caracteristicile de bază ale bugetului UE și trasează principalele tendințe și evoluții în domenii de politică esențiale, cum ar fi agricultura și coeziunea. Acesta abordează, de asemenea, chestiuni generale cum ar fi valoarea adăugată a finanțării din partea UE sau corelarea dintre fondurile UE și reformele structurale din statele membre. Procesul de reflecție care a fost inițiat de Cartea albă și s-a bazat pe o serie de documente de reflecție va sta la baza elaborării propunerii privind următorul cadru financiar multianual pentru o Uniune Europeană cu 27 de membri, pe care Comisia intenționează să o prezinte la jumătatea anului 2018.
Cadrul financiar multianual stabilește sumele anuale maxime pe care UE le poate cheltui în fiecare an în diferite domenii de politică, pe o perioada de cel puțin cinci ani. Actualul cadru financiar multianual acopera perioada cuprinsă între 2014 și 2020. Fiecare buget anual trebuie să respecte acest cadru. Pentru a sprijini și a stimula și mai mult dezbaterea cu privire la problemele ridicate în documentul de reflecție, în lunile următoare vor avea loc o serie de evenimente publice, cum ar fi conferința anuală intitulată: "Un buget axat pe rezultate", care va fi organizată de Comisie la 25 septembrie 2017. 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • AM VREA SA SE RECUNOSCA CA UE este doar in vestul europei si este responsabila de acesti cetateni pe care trebuie sa ii educe [pregateasca ca oameni de nadejde ptr viitor si nu racoland personal calificat [cu care o tara a cheltuit ptr pregatirea lui si amagiti cu salarii care nu acopera cheltuelile tarii de unde a importat forta de munca gata educata dar;; injosita la maximum acolo dar si tara de unde a plecat.Sa se schimbe optica. UE sa pregateasca forta de munca si sa o distribuie in arealele care sunt in vizor a fi aduse la nivelul de dezv, economica tintit ,planifict al UE,Asa nu o sa mai fie migratie[ASA CUM SE PREGATESTE A SE POPULA LUNA ,MARTE ETC Sa se depisteze cauza care i-a adus in stare de migratie si sa se anihileze raufacatorii si nicidecum sa obligi cetatenii unui areal sa primeasca ceeace nu are radacina in locurile neaose,bastinase LUMEA S-A MAI SCHIMBAT SI NU TREBUIE SA GANDIM CA IN ANTICHITATE. CE LE LASAM COPIILOR NOSTRII??CE RAMANE DUPA TRECEREA UNEI INVAZII DE LACUSTE???TREBUIE SA VEGHEM LA SANATATEA PLANETEI SI NU LA DESPUIEREA EI DE NEINVATATI,NEEDUCATI,NELUMNATI???ASTA DORESTE CRESTINUL???SAU LASAM TOTUL IN SEAMA VICLEANULUI??

    DE Z, postat pe 29-06-2017, la 17:49

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost