Comisarul șef Viorel Damian vrea să fie șeful mascaților după moartea lui Tomiță Lazăr
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Comisarul șef Viorel Damian vrea să fie șeful mascaților după moartea lui Tomiță Lazăr
Comisarul șef Viorel Damian vrea să fie șeful mascaților după moartea lui Tomiță Lazăr
Voteaza :

Articolul a primit 5 voturi

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a scos la concurs funcția de șef la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS) Vrancea. Funcția a rămas vacantă după decesul comisarului șef Tomiță Lazăr, care s-a stins din viață în luna iulie a anului trecut, după ce s-a înecat în râul Siret. După deces acestuia, la comanda SAS a fost împuternicit comisarul șef Viorel Damian (FOTO). De altfel, el este și singurul polițist care s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de șef al serviciului, ce va avea loc pe data de 19 ianuarie.
Comisarul șef Damian lucrează în cadrul aceleiași structuri de ani buni și știe ce înseamnă să fii la comanda serviciului, deoarece el era cel care îi ținea întotdeauna locul comisarului șef Lazăr atunci când acesta nu era prezent la serviciu.
Poate s-ar fi înscris mai mulți polițiști pentru funcția de șef la SAS, dar mulți nu îndeplinesc condițiile sau cel puțin pe una dintre ele. Este vorba despre condiția de a avea o vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează examen/concurs de minimum 3 ani, condiție pe care mulți polițiști, cel puțin din Vrancea, nu o îndeplinesc.

Candidații, obligatoriu ofițeri

De asemenea, s-a cerut ca cei interesați de funcție să fie ofiţeri de poliţie; să aibă gradul profesional de minim inspector principal de poliţie; pentru cei care au absolvit anterior organizării studiilor universitare în sistem „Bologna” să fie absolvenți de studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă într-unul din următoarele domenii: juridic, administraţie publică, ordine şi siguranţă publică sau educaţie fizică şi sport, iar cei care au absolvit studiile universitare în sistem „Bologna” să fie absolvenți de studii superioare de licenţă ciclul I de studii universitare în domeniul fundamental de ierarhizare ştiinţe sociale – ramurile de ştiinţă: ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, ştiinţe juridice, ştiinţe administrative, ştiinţe economice, în domeniile de licenţă: ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, drept, ştiinţe administrative, economie, finanţe, management sau în domeniul fundamental de ierarhizare ştiinţa sportului şi educaţiei fizice, domeniul de licenţă educaţie fizică şi sport.
O altă condiție este să fi absolvit fie studii de masterat sau studii postuniversitare în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei sau domeniul management, fie studii universitare de lungă durată absolvite în perioada anterioară aplicării Legii nr.288/2004 privind organizarea studiilor universitare (înainte de sistemul „Bologna”) în domeniul studiilor necesare exercitării funcţiei.
De asemenea, candidații trebuiau să aibă o vechime în M.A.I. de minimum 7 ani; să deţină autorizaţie de acces la informaţii clasificate cel puţin din clasa „secrete de serviciu”; să aibă 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei; să nu fie sub efectul unei sancţiuni disciplinare şi să nu fie puşi la dispoziţie în condiţiile art. 65 din Legea nr. 360/2002, cu modificările şi completările ulterioare; să fi obţinut în ultimii 2 ani calificativul de cel puţin „Bine” la evaluarea profesională anuală și să fie declaraţi APT medical şi psihologic, pentru promovarea în funcţii de conducere.

Concursul la IPJ, testarea psihologică la București

    Concursul se va susține la sediul IPJ Vrancea și va consta într-un interviu structurat pe subiecte profesionale. Anterior susținerii interviului, va avea loc testarea psihologică, la București. „Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea la data de 19.01.2016, începând cu ora 11.00 şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale. Aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat «ADMIS» candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00. Nota finala se calculează ca medie aritmetică între notele acordate de membrii comisiei, cu două zecimale, fără rotunjire. În cadrul interviului fiecare membru al comisiei de concurs/ examen adresează întrebări candidatului, fără a depăşi tematica afişată. Pentru fiecare întrebare se elaborează o grilă de interpretare care va fi afişată la finalizarea interviului cu ultimul candidat înscris la concurs. Interviul se înregistrează”, se arată într-o informare a IPJ.
Notele la proba interviu pot fi contestate. Eventualele contestaţii cu privire la rezultatul de la proba interviu se depun în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor, la Serviciul resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea şi vor fi soluţionate în termen de 24 de ore de la depunere de către comisia constituită în acest scop. Candidaţii pot contesta numai notele la propriile lucrări.
Anterior susținerii interviului, va avea loc examinarea psihologică, ce se va desfășura la Centrul de Psihosociologie al Ministerului Administraţiei şi Internelor din Bucureşti.Mesaje emoționante postate de fiica sa, Mariana

    Comisarul șef Tomiță Lazăr s-a stins din viață în ziua de 19 iulie anul trecut, după ce și-a salvat fiica cea mică de la moarte. Luna aceasta se va împlini jumătate de an de la dispariția lui, dar fiicele și rudele au grijă să nu fie uitat. Zilnic, fiicele Mariana și Georgiana, dar și cumnata sa, Vasilisia Lazăr Grădinariu postează pe facebook poze cu comisarul șef, dar și mesaje sfâșietoare. De altfel, fetele merg zilnic la mormânt și-i aprind tatălui lumânări, dar și în locul în care acesta a murit, pe malul Siretului, la Biliești, unde a fost pusă și o cruce.
Anul trecut a fost primul Crăciun pe care fiicele, soția și rudele lui Tomiță Lazăr l-au petrecut fără acesta. Într-o postare din 2 ianuarie a.c., Mariana a scris: „De ce doare așa tare? Păi...pentru că e adevărat... Și am trecut și de primul Crăciun fără tine...și am intrat într-un alt an fără tine. Și e cumplit! Erai motivul pentru care mulți zâmbeau...Ești cel care și-a lăsat amprenta peste tot pe unde a trecut, ești cel care i-ai iubit pe ceilalți mai mult decât pe tine însuți, ești cel care putea întotdeauna să rezolve orice, cel care nu se plângea niciodată... Și ești cel care a demonstrat lumii întregi că atunci când iubești cu toată ființa ta, poți transforma imposibilul în posibil. Cred în Dumnezeu și cred în minuni. Ceea ce ai reușit tu să faci este o minune. Mulți oameni încă nu știu ce s-a întâmplat de fapt acolo, însă majoritatea lor știu că ești un erou. Un suflet minunat. Un exemplu. (...). Îmi amintesc...aveam 14 ani...Și «plecase» tatăl unei colege... Nu înțelegeam cum ai putea să trăiești fără omul care ți-a dat viață...cum să suporți atâta durere și cum să poți să mai ai o viață normală vreodată? De câte ori o vedeam pe acea fată (care probabil va citi această postare), nu mă puteam gândi la altceva decât că...nu mai are tată. Și iată că, după mulți ani, am ajuns să fiu și eu...o altă fată...fără tată, am învățat cum să stau cu «nodul în gât» în fața oamenilor și să nu plâng...și mai ales...am aflat că oamenii care iubesc cel mai mult...pleacă mult prea devreme...și pe neașteptate... (...) 2016 nu este un an nou pentru mine. «Noul an» a început în ziua de 19 iulie...când s-a prăbușit orice plan făcut. În noul meu an am înțeles că totul stă în mâinile lui Dumnezeu. Tati a fost extrem de puternic prin ceea ce a reușit să facă în acea zi. Și a fost atât de puternic încât a ieșit din apă să respire. Dar Dumnezeu n-a permis ca acel aer să-i mai intre în plămâni. În anul 2015 am auzit de multe morți fulgerătoare...dar numai de una eroică. De cea a eroului meu. Singurul care a oferit viață de 2 ori copilului său (...)”, a scris Mariana.
Nu doar familia îl plânge, ci și prietenii și colegii de serviciu, care nu l-au uitat și care, frecvent, transmit mesaje de încurajare rudelor. Tomiță Lazăr și fiica pe care a salvat-o de la moarte, Mariana, erau la Biliești, lângă Siret, atunci când s-a întâmplat nenorocirea. Pentru că fiica cea mică a fost la un pas de moarte, tatăl ei a făcut totul să o salveze. După ce a adus-o în siguranță la mal, comisarul șef Lazăr a pierit în apele Siretului, fiind găsit mort câteva zile mai târziu. Cu siguranță a murit împăcat, pentru că și-a salvat copilul.
    Comisarul șef Tomiță Lazăr avea 54 de ani și a fost în slujba semenilor 29 de ani. El a condus Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Vrancea vreme de 6 ani. Pe lângă munca de poliție, fostul șef al mascaților iubea și sportul. A fost premiat an de an la etapele finale ale Campionatelor de Atletism și Cros ale MAI. Colegii și nu numai îi simt lipsa și acum, după aproape jumătate de an de la deces și îl pomenesc de fiecare dată când au ocazia.
 

 

5 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Daca este cel care a fost sipe la infractiuni economice o cam ardea cu faptasii1

  DE loren, postat pe 05-01-2016, la 10:25

 • @loren, comisarul-sef Tomita Lazar nu a lucrat macar o zi la infractiuni economice!

  DE ion, postat pe 05-01-2016, la 14:39

 • Succes comisarului-sef,Viorel Damian! Sper ca în scurt timp sa-ti întreci maestrul, pe principiul „Vai de profesorul care nu e întrecut de elev!”. Doar astfel se va dovedi ca a fost si un îndrumator bun! // O lacrima vesnica pentru comisarul-sef, Tomita Lazar!

  DE John, postat pe 05-01-2016, la 14:48

 • Nu ion era vorba despre candidat nu despre decedat DUMNEZEU sa-l ierte.

  DE loren, postat pe 05-01-2016, la 19:20

 • Omul este ok,iar printre multele dovezi ale caracterului sau este si modul in care s-a ocupat de organizarea funeraliilor si, ulterior, de familia lui Tomita dupa nefericitul eveniment. CRED CA MERITA DEPLIN SA FIE ACOLO...

  DE octavian, postat pe 05-01-2016, la 20:10

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost