Colegiul Medicilor a lansat campania 'Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet'
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Colegiul Medicilor a lansat campania 'Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet'
Colegiul Medicilor a lansat campania 'Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet'
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Colegiul Medicilor din România (CMR) a lansat, joi, campania "Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet", care are ca scop informarea și conștientizarea populației asupra riscurilor la care se expune atunci când informațiile culese de pe internet iau locul consultațiilor medicale de specialitate. Potrivit CMR, pacienții care apelează la surse de informare neconvenționale riscă întârzierea unui diagnostic corect sau ratarea acestuia și ajung la medic într-o etapă avansată a bolii, fapt care poate reduce semnificativ șansa de vindecare și pentru care nimeni nu poate fi tras la răspundere.
Președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, a precizat că această campanie se adresează atât publicului, cât și medicilor. Potrivit acestuia, medicii au observat că tot mai mulți pacienți aleg să caute informații medicale, sfaturi terapeutice de pe internet sau rețele de socializare. "Medicii din România se simt și sunt responsabili de securitatea sanitară a cetățenilor, a pacienților. Chiar dacă noi, CMR, nu avem astăzi o cercetare statistică — profesionistă sau nu — asupra acestui subiect, știm cu toții din practica de zi cu zi că avem tot mai mulți și tot mai adesea pacienți care doresc să își ia infomații, diagnostice și terapeutice din medii neconvenționale, în speță internetul și rețelele de socializare, dar nu exclusiv", a declarat Borcean.
El a subliniat că, spre deosebire de medici, cel care dă informația pe internet sau pe rețelele de socializare este cel mai adesea un anonim sau un neidentificabil, situat oriunde în lume și care nu își asumă nicio răspundere pentru informația sau sfaturile pe care le oferă.
"Mergeți la medic pentru orice problemă de sănătate! Aveți încredere în medicul dumneavoastră! Urmați sfaturile și indicațiile medicale! Nu întârziați în suferința dumneavoastră apelând la mijloace alternative! Nu vă asumați riscuri care vă pot afecta iremediabil sănătatea! Nu există boli, ci bolnavi", a atenționat președintele CMR.
Vicepreședintele Colegiului, Emanoil Ceaușu, a spus că este foarte importantă încrederea pe care o are pacientul în medic și că singura informație corectă este cea dată de medic în urma consultației.


 

 

3 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • daca am avea medici competenti am merge la cabinete. pe internet ai sanse mari sa iti dai seama ce afectiune ai, cu diferenta ca e mult mai ieftin. si apropo, de fiecare cand am fost la cate un cabinet, NICIODATA nu am primit bon fiscal.

  DE j, postat pe 11-08-2017, la 08:44

 • Din pacate nu toata lumea are posibilitati financiare sa mearga la medic la cabinete particulare,iar daca mergi la cabinetele de la spital este o adevarata aventura. Ca sa va dati seama mergeti sa filmati cozile de la cabinete.

  DE jan, postat pe 11-08-2017, la 09:12

 • Si mai nasol e ca in Vrancea nu avem doctori. Pot fi numiti vraci, in cel mai fericit caz. Si spitalul arata mai rau decat un abator. De aia oamenii folosesc internetul.

  DE j, postat pe 11-08-2017, la 18:41

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost