Colaborare cu UNICEF pentru protejarea şi promovarea drepturilor copiilor
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Colaborare cu UNICEF pentru protejarea şi promovarea drepturilor copiilor
Colaborare cu UNICEF pentru protejarea şi promovarea drepturilor copiilor
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, deputat PSD de Vrancea Angel Tîlvăr, s-a întâlnit, ieri, cu Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România. În cadrul întâlnirii de la Palatul Parlamentului s-a discutat despre drepturile copiilor şi activitatea UNICEF în România, precum şi despre continuarea proiectelor comune, în conformitate cu Programul de ţară al UNICEF pentru România 2018 – 2022.
Deputatul Angel Tîlvăr a subliniat că se va implica în continuare pentru sprijinirea proiectelor care vizează protecţia şi promovarea drepturilor copiilor aflaţi în dificultate. „Mă bucur să putem colabora, pentru a găsi soluţii în sprijinul copiilor aflaţi în situaţii vulnerabile, să le îmbunătăţim accesul la învăţământ de calitate, sănătate, asistenţă socială, dar şi pentru a preveni şi combate toate formele de abuz, trafic de fiinţe umane, sclavie modernă sau violenţă”, a spus deputatul Angel Tîlvăr.
Potrivit unui comunicat de presă, Parlamentul României colaborează cu UNICEF de multă vreme, dialogul dintre cele două instituţii ajutând la realizarea unor paşi importanţi în sprijinirea problematicii copiilor, respectarea drepturilor, protecţia, integritatea şi dezvoltarea acestora. Prin poziția pe care o au, parlamentarii pot fi vectori de promovare a intereselor copiilor, atât datorită faptului că tribuna parlamentară le dă posibilitatea să exprime ceea ce simt, dar şi datorită mecanismelor pe care le au la dispoziţie. În acest sens, reprezentantul UNICEF a subliniat necesitatea sprijinului parlamentar pentru verificarea implementării legislaţiei. În urma discuțiilor s-a convenit ca reprezentantul UNICEF să fie invitat la discuţiile Comisiei de afaceri europene a Camerei Deputaţilor, vizând domeniul de activitate al UNICEF din perspectiva europeană şi a priorităţilor României pentru Preşedinţia consiliului UE, din primul semestru al anului 2019.
Un exemplu al implicării parlamentare este proiectul pilot derulat din 2014 la Tâmboiești, prin care copiii din familii sărace primesc tichete sociale dacă merg la grădinițe. Ulterior, acest proiect a fost transformat în lege și a devenit program educațional derulat la nivel național. „De-a lungul activității mele parlamentare, am colaborat foarte bine cu toți cei preocupați de soarta copiilor care au nevoie de ajutor. Creșterea economică nu se regăsește imediat în accesul la educație timpurie sau în asistența pe care vrem să o acordăm copiilor ale căror familii au plecat la muncă în străinătate, de aceea este nevoie de eforturi conjugate din partea tuturor actorilor relevanți. Cu Leslie Hawke și OvidiuRo, am reușit să introducem comuna Tâmboiești într-un program pilot, care stimula părinții să-și trimită copiii la grădiniță și la școală. Ulterior, programul a devenit lege! Sper ca și cu UNICEF să pot să ajut acolo unde este atâta nevoie!”, a declarat deputatul Tîlvăr.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

24
49
42
3
21
41

Extragerea noroc:  2173238

Harta Focsani
   

Infracţional

Vrâncean PATRON DE SCLAVI în Italia; aceștia locuiau într-un beci, fără apă și lumină, și mâncau alimente cu viermi
Un vrâncean a primit mandat de arestare provizorie şi urmează să fie trimis în Italia pentru a fi cercetat într-un dosar al poliţiei din peninsulă.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost