Coadă la Serviciul de Pașapoarte; au fost depuse aproape 2.000 de cereri în două săptămâni
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Coadă la Serviciul de Pașapoarte; au fost depuse aproape 2.000 de cereri în două săptămâni
Coadă la Serviciul de Pașapoarte; au fost depuse aproape 2.000 de cereri în două săptămâni
Programul a fost prelungit, iar angajații nu își pot lua concendii în luna august
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Vrâncenii plecaţi la muncă peste hotare au făcut şi anul acesta cozi la Serviciul Paşapoarte. În aproximativ două spăptămâni, au fost depuse aproape 2000 de solicitări, cele mai multe fiind pentru eliberarea paşapoartelor electronice. De altfel, şefa serviciului, subcomisar Simona Mădălina Maghiaru Dumitrache, s-a gândit din timp că va veni o astfel de perioadă şi a propus un plan de măsuri care a fost aprobat de Instituţia Prefectului, astfel încât cetăţenii să fie mulţumiţi şi să nu mai fie nevoiţi să stea la cozi interminabile. Pe lângă primirea documentelor la ghişeu pe baza bonurilor de ordine, niciun angajat nu şi-a luat concediu luna aceasta şi nici nu îşi va lua, iar programul de lucru cu publicul a fost prelungit zilnic cu două ore. Oamenii sunt mulţumiţi de schimbările făcute şi spun că anul acesta a fost mult mai bine decât în anii anteriori, când stăteau la cozi nesfârşite.
Vrâncenii plecaţi la muncă peste hotare s-au întors acasă şi în această vară şi au făcut cozi la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple. În aproximativ două săptămâni, angajații instituției au primit aproape 2.000 de solicitări de paşapoarte, cele mai multe dintre ele, peste 1.000, fiind pentru paşapoarte electronice. „În perioada 01.08-17.08.2017, la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Vrancea, au fost îregistrate un număr de 1.840 de solicitări de paşapoarte, din care: solicitări paşapoarte electronice - 1.256; solicitări paşapoarte temporare - 550; solicitări paşapoarte electronice pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate - 34. Precizăm faptul că, în perioada analizată, au fost eliberate cetăţenilor solicitanţi un număr de 1.362 de paşapoarte”, se arată într-o informare a Prefecturii Vrancea.
Şefa Serviciului Paşapoarte, subcomisar Simona Mădălina Maghiaru Dumitrache, s-a gândit din timp la această perioadă, motiv pentru care la începutul acestei luni cetăţenii au fost invitaţi, prin intermediul unei informări, ce a putut fi citită la avizierul Serviciului şi pe pagina Instituţiei Prefectului Judeţului Vrancea, să-şi analizeze situaţia şi să-şi depună documentele în timp util, astfel încât să nu mai fie problemele din alţi ani. „Prin comunicatul nr. 3248/01.08.2017, cetăţenii au fost invitaţi să îşi analizeze fiecare situaţia şi să se prezinte din timp, pentru obţinerea unui paşaport simplu electronic, valabil 5 ani (3 ani pentru solicitanţii cu vârsta sub 12 ani), acest tip de paşaport putând fi livrat la domiciliu/reşedinţă prin curierat — PRIORIPOST, în termen de până la 14 zile calendaristice. În acest fel se evită situaţiile în care este necesar un document de călătorie într-un termen mai scurt decât cel de livrare. Trebuie cunoscut faptul că primirea documentelor la ghişeu se face cu bonuri de ordine, care se eliberează zilnic, în conformitate cu data la care s-a ajuns anterior, pe baza chitanţei de achitare a taxei de emitere a paşaportului. Orice problemă specială se poate soluţiona la ghişeul de informaţii al serviciului sau în audienţă, la şeful serviciului, în cadrul programului destinat acestei acvităţi - miercuri şi vineri în intervalul orar 11.00 – 13.00”, se mai arată în informarea Prefecturii Vrancea.

Fără concedii şi program prelungit

    O altă măsură propusă de şefa Serviciului şi aprobată de Prefectură este aceea că programul de lucru cu publicul s-a prelungit de luni până vineri cu două ore. În plus, în această perioadă, niciun angajat al instituției nu a plecat şi nu pleacă în concediu.
Şefa Serviciului a stabilit planul de măsuri, pe care l-a înaintat spre aprobare Instituţiei Prefectului, încă de la finele lunii iulie. „Pentru desfăşurarea activităţii serviciului într-un climat cât mai civilizat, transparent şi deservirea exemplară a publicului în perioada aglomerată, s-au dispus măsurile stabilite și aprobate de către conducerea Instituţiei Prefectului judeţul Vrancea, respectiv a Planului de măsuri nr. 3237/28.07.2017. Prin acest plan s-au stabilit următoarele: limitarea aprobării concediilor de odihnă în perioada 01.08-01.09.2017, astfel încât să se asigure desfăşurarea optimă a activităţilor la nivelul serviciului; solicitarea în vederea aprobării de către conducerea Instituţiei Prefectului a prelungirii programului de lucru cu publicul cu două ore zilnic, cât şi emiterea unui Ordin al Prefectului, în acest sens (Ordinul Prefectului jud. Vrancea nr. 198 din data de 4.08.2017); desfăşurarea activităţii la nivelul serviciului, astfel încât îndeplinirea sarcinilor de serviciu la nivelul tuturor compartimentelor să se realizeze în condiţii optime, cu respectarea cadrului legal şi la termenele stabilite. De asemenea, respectarea deservirii publicului în ordinea bonurilor emise de sistemul electronic de distribuire a bonurilor de ordine tip tiketing, existent la nivelul serviciului; asigurarea deservirii populaţiei cu informaţiile ce cuprind documentele necesare eliberării paşapoartelor prin întocmirea de tichete şi distribuirea acestora cetăţenilor pentru o mai bună informare; solicitare către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea, în ceea ce priveşte repartizarea zilnică a unui jandarm, necesar în vederea asigurării unui climat optim în raport cu numărul mare de solicitanţi din perioada menţionată, zilnic de luni-vineri, în intervalul orar 8.00 -14.00”, au mai transmis reprezentanţii Prefecturii Vrancea.

Oamenii, mulţumiţi de servicii

    Anul acesta, oamenii nu s-au mai plâns la fel de mult ca în anii anteriori. Asta pentru că nu mai sunt cozi atât de mari, care înainte se întindeau şi pe trotuar. Anul acesta, nu au mai fost nevoiţi să vină în faţa serviciului cu noaptea-n cap pentru a fi printre primii. Acum, şi dacă vin mai devreme, ei trebuie să aștepte până când vine ora pe care o au trecută pe bon. „Anul acesta a fost mai uşor. Am venit, am luat bon şi la data şi ora trecute pe el am venit şi am intrat destul de repede. În urmă cu cinci ani, când mi-au făcut paşaport, am venit aici la 5 dimineaţa şi am stat toată ziua. Sunt şi acum mulţi oameni, dar este mai bine”, ne-a spus un bărbat din comuna Vulturu.
    De aceeaşi părere este şi o mămică din Focşani, pe care am găsit-o la Serviciul Paşapoarte împreună cu copilul de 7 ani, căruia trebuia să-i facă paşaport. „Am venit un pic mai devreme decât ora scrisă pe bon, dar acum este mult mai bine decât în anii anteriori, când nu se mai termina coada. Este o organizare mai bună şi este bine că s-a făcut ceva, pentru că este greu să stai la coadă cu copilul ore în şir”, ne-a spus femeia.
    Ziua de miercuri a fost una foarte aglomerată, întrucât mulţi dintre cei plecati peste hotare au venit în ţară după data de 15 august, iar în ziua următoare au și început să-și rezolve treburile.
 

 

17 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • MESAJ PUBLIC transmis d-nei secretar al CJ Vrancea, Raluca Dan, in calitatea Domniei Sale de CETATEN FURAT al mun. Focsani; Stimata Doamna,In data de 18.08.2017,zi aniversara pentru mine, am postat pe blogul ulisegrosu.blogspot.com,"eseul"'JUSTITIA SUBORDONATA REGIMULUI SECURIST POSTDECEMBRIST SI "DESTEPTAREA PROSTILOR"".In acest "eseu"DEMONSTREZ pe baza de hotarari de instanta si alte inscrisuri oficiale,modul in care"Sistemul din Provincia Europeana Vrancea",pe care il consider un SISTEM de TIP MAFIOT-TRANSPARTINIC,copie fidela a Regimului Securist Postdecembrist de la nivel CENTRAL din Romania, si-a subordonat JUSTITIA pentru al legaliza JEFUIREA unei colectivitati,respectiv pe cetatenii mun.Focsani.Eu v-am rugat sa-l determinati pe primarul Cristi Misaila sa rezolve pe cale amiabila spetza prietenului meu,Bobitza,FURAT de pe un DOMENIU PRIVAT,dar am constatat ca primarul Cristi Misaila este adeptul principiului "una vorbim si alta fumam".Acest lucru a rezultat din interviul dat de acesta d-nei Lenormanda Florentiu,cand a afirmat despre mine ca as fi un"petitionar profesionist",este adevarat fara a-mi pronunta numele si MINTZIND FARA JENA,afirmand ca prietenul meu,Bobitza,a fost prins pe domeniul public.Desi in anul 2016,am fost in SILENZIO STAMPA am avut grija sa-l prind foarte bine cu "mana la crapatura"pe primarul Cristi Misaila,conditie in care Domnia Sa poate fi acuzat de TAINUIRE in spetza prejudiciului de circa 5 milioane de euro,rezultat in urma falselor procese CUP-ENET,dar si in spetza"INGINERIEI FINANCIARE"de la CUP.Focsani, prin care incepand cu anul 2000,se calculeaza GRESIT pretul la mc de apa si canal. In opinia mea, in acest moment sunt sanse FOARTE MARI ca primarul Cristi Misaila sa nu-si poat finaliza cei 4 ani de mandat. Anexez parerea postacului, "romania pitoreasca"-"Orasul arata ca majoritatea cetatenilor, este dupa chipul si asemanarea celor care l-au votat pe Bacinschi, si mai nou pe nevolnicul acesta de primar, care este depasit la toate capitolele. Nu-i vina lui ca a candidat, ci a pre?edintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan, care a propus un asemenea candidat si a celor care l-au votat. Aveti ce-ati votat, spalati-va pe cap cu el, sau rugati-l pe Oprisan sa preia fraiele, c? doar el ne-a pricopsit cu un economist. Economist primar - cea mai mare tampenie.-"COMENTARIUL 2"-"eseul"-'JUSTITIA SUBORDONATA REGIMULUI SECURIST POSTDECEMBRIST SI "DESTEPTAREA PROSTILOR""

  DE Ulise Grosu, postat pe 19-08-2017, la 06:33

 • @"orion"; Stimabile nu stiu daca mi-ai analizat "eseul"-"JUSTITIA SUBORDONATA REGIMULUI SECURIST POSTDECEMBRIST SI "DESTEPTAREA PROSTILOR"", postat ieri, 18.08.2017, pe blogul ulisegrosu.blogspot.com, dar cand vei face aceasta ai sa constati cat de mult te-ai inselat cand ai afirmat ca "nu reprezint niciun pericol, deoarece ceea cea am de spus spun pe blog". In acest moment, asa cum ai sa constati cand imi vei citi "eseul"-"JUSTITIA SUBORDONATA REGIMULUI SECURIST POSTDECEMBRIST SI "DESTEPTAREA PROSTILOR"", "Sistemul din Provincia Europeana Vrancea este facut KO. "Eseul" postat ieri pe blogul ulisegrosu.blogspot.com are circa 50 de pagini cu anexe, iar daca imi vei citi si alte "eseuri" la care fac trimitere, trebuie sa ai dispozitia necesara ca sa te apuci de o astfel de lectura. PS Care crezi ca a fost suma care s-a platit ca in decizia nr. 1297 a ICCJ – Sec?ia de Contencios Administrativ si Fiscal, pronun?at? in dosarul nr. 405/91/2015, sa se constate ca am facut 10 ore din 34, cat era cursul de Pedagogie (anexa 12) si nu ca am absolvit cursul de Pedagogie pe care l-am facut in anul IV de facultate cu nota 10, asa cum rezulta clar din foaia matricola(anexa 13) ? NOTA: Ma refer la anexele "eseului"-"JUSTITIA SUBORDONATA REGIMULUI SECURIST POSTDECEMBRIST SI "DESTEPTAREA PROSTILOR""

  DE Ulise Grosu, postat pe 19-08-2017, la 06:51

 • Domnule,cu respect,esti un mare bou.

  DE Dorel, postat pe 19-08-2017, la 08:27

 • Ceo de la pasapoarte nu au voie in concediu deoarece vin toti terminatii...de ce nu si au schimbat pasaportul in tara unde sunt?sunt cetateni romani doar cu cetatenia deoarece impozite prea mari nu platesc pe aici.

  DE George, postat pe 19-08-2017, la 08:55

 • Maistre, ai uitat sa-ti iei lecitina! Si ti-am zis sa nu ramai fara medicamente in week-end! Sau le-ai luat cu "una mica"! Ce mare somitate ai ajuns, de faci trimitere la propria "opera"! Si sa impui sa te si citim! Esti "citit" de mult. Hai, ca se termina si canicula si poate incepi sa-ti revii. Iese si molanu nou, va fi altceva! Nebunaticule!

  DE Nelu gramaticu, postat pe 19-08-2017, la 09:09

 • Pa?apoartele pot fi f?cut si la Consulate iar de la la 1 ian nu se mai pl?tesc taxe suplimentare ci doar taxa care se pl?te?te si in Romania...dar ne place noua romanilor sa stam la coada si sa ne v?itam

  DE Eu, postat pe 19-08-2017, la 09:25

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

9
37
41
33
47
25

Extragerea noroc:  9241145

Harta Focsani
   

Social

Comisarul șef de poliție Mirela Chiriac: „Am văzut o stea căzând în Siret, am început să plângem și am spus «Tomiță nu mai e...»”
    Comisar-șef Mirela Chiriac, șef Centru Operațional din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, se numără printre primele femei din poliția vrânceană, de după 1989.

POZA ZILEI

Primele două zile de primăvară la Focșani

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost