Cinci voluntare din Vrancea au participat la un schimb intercultural în Turcia
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Cinci voluntare din Vrancea au participat la un schimb intercultural în Turcia
Cinci voluntare din Vrancea au participat la un schimb intercultural în Turcia
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

Cinci voluntare din Vrancea au participat la un schimb intercultural în cadrul programului Eva A.F.S. (American Field Service Intercultural Programs), ce a constat într-o mobilitate la Istanbul şi Adana, în Turcia. Voluntari au fost Nicoleta Dănilă, coordonatorul de grup, Suliman Marinela, Ecaterina Galoiu, Viorica Dumitraşcu (profesori la Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga” din Focşani) şi Ramona Zamfir (profesor la Şcoala Gimnazială Soveja şi Şcoala Gimnazială Câmpuri).
Programul a fost coordonat de Türk Kültür Vakfi (T.K.V.), fundaţie care derulează programe educaționale interculturale în Turcia, promovând oportunităţi de învăţare interculturală pentru tineri, femei şi instituţii de învăţământ, prin acţiuni de voluntariat social, educaţie non-formală, comunicare interculturală şi învăţare experienţială. Voluntarii au beneficiat de un program cultural foarte variat. Au vizitat unitatea de învăţământ Maltepe Anadolul Lisesi, cu care au stabilit legături de prietenie și alături de care vor iniţia un proiect de parteneriat Erasmus+ la runda de selecţie a anului următor. De asemenea, au mai participat și la o întâlnire cu coordonatorii programului Türk Kültür Vakfi, de la care au aflat detalii despre activităţile fundaţiei, precum şi modul în care se poate înfiinţa una asemănătoare în România. Au efectuat și numeroase vizite la principalele simboluri culturale din Istanbul: Muzeul Sfânta Sofia, Moscheea Albastră (Moscheea Sultanahmet), Basilica Cisternă (Palatul Scufundat), Palatul Topkapî, Palatul Dolmabahce, Parcul Miniaturk, Muzeul Panorama 1453, Podul şi Turnul Galata, au traversat Bosforul şi au vizitat cartierele de pe ţărmul asiatic Üsküdar şi Kadikoy.Cele cinci românce au fost găzduite de cinci femei turce din Istanbul, care le-au devenit surori şi în casa cărora au locuit timp de şase zile. Programul de la Istanbul a continuat cu deplasarea la Adana, un oraş de pe ţărmul Mării Mediterane, unde participanţii au fost primiţi de partenerii lor din proiectul Erasmus+ „Back to School Life”, pe care îl are în derulare Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Focşani. După săptămâna petrecută în Turcia, va veni şi rândul profesoarelor din Vrancea să găzduiască schimbul din România. Acesta va avea loc în luna iulie a anului viitor. „Am cunoscut oameni minunaţi şi locuri ce merită văzute cel puţin o dată în viaţă. Turcii sunt poporul cel mai ospitalier pe care eu l-am cunoscut vreodată şi ne-au făcut să ne simţim ca acasă. Cât despre Istanbul, un oraş vibrant cu o populaţie aproape egală cu cea a întregii noastre ţări, are foarte multe de văzut, de apreciat și mai ales de înțeles. Am înţeles cum lucrarea omului, indiferent de credința lui, devine istorie, artă, vibraţie atât în interiorul, cât mai ales în afara graniţelor ţării sale”, a declarat Nicoleta Dănilă, coordonatorul de grup.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost