Cinci elevi reprezintă Vrancea la ”Olimpiada satelor”, ce are loc la Cluj

1
2187


Cinci elevi de clasele V-VIII vor pleca la Cluj-Napoca, astăzi, unde vor reprezenta județul Vrancea la cea de a doua ediție a concursului de matematică pentru clasele IV-VIII „Olimpiada satelor din România”. Este vorba de Ana-Elena Sandu, clasa a V-a, de la școala din Păunești, pregătită de profesorul Cristinel Severin, Ștefan Zamfir, clasa a VI-a, de la școala din Soveja, Alexandru Balosin, clasa VII-a, de la școala din Vulturu, pregătit de profesorul Ionuț Neață, Andrei-Sebastian Lefter, clasa a VIII-a, de la școala din Gugești, pregătit de profesorul Rică Zaharia, și Iustin Cîrneleagă, tot clasa a VIII-a, de la școala din Tulnici, pregătit de profesorul Georgiana Macri. Elevii s-au calificat la etapa națională în urma participării la concursul pe zona Sud-Est, care a avut loc pe 1 aprilie, la Brăila.
La clasa a VIII-a sunt doi reprezentanți deoarece nimeni de la clasa a IV- a nu s-a calificat pentru etapa națională a concursului, iar la clasa a VIII-a au fost doi elevi cu punctaj de calificare. Copiii sunt însoțiți la Cluj de profesorul de matematică Rică Zaharia, de la școala Gugești. Acest concurs este de matematică, fiind dedicat elevilor de la școlile din mediul rural.

Un concurs greu

Elevii și profesorii vrânceni speră să se întoarcă de la Cluj cu rezultate bune, mai ales că au experiența anului trecut, când copiii s-au întors acasă cu un premiu II și o mențiune. „E o bucurie pentru noi să avem copii calificați la Olimpiada satelor și indiferent de rezultate, însăși calificarea la etapa națională a unei olimpiade este o reușită”, spune profesorul Gabriela Gherman, inspector școlar de matematică.
Rezultatele copiilor sunt cu atât mai impresionante, deoarece ei muncesc mult individual, fără a beneficia de ore de pregătire în particular. „Rezultatele obținute până acum demonstrează că acolo unde sunt copii serioși, muncitori și aplecați spre carte, apar și rezultatele. Alexandru este un astfel de exemplu și ne bucurăm tare mult că un copil din școala noastră merge să reprezinte județul Vrancea la un concurs de matematică. Să știți că este un concurs greu, unde punctele se obțin doar prin știință și muncă”, ne-a declarat profesorul Ionuț Neață, de la școala din Vulturu. Profesorul Neață predă matematică la clasa lui Alexandru Balosin, elevul calificat la clasa a VII-a.
„Olimpiada satelor din România” a apărut ca o necesitate de a antrena în competiții și copiii din mediul rural, pentru a le oferi și lor șansa de a vrea mai mult și de a „gusta” din bucuria punctajelor obținute la un concurs școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here