Cercetătorii au descifrat misterul din spatele mirosului respingător al fructului durian
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Cercetătorii au descifrat misterul din spatele mirosului respingător al fructului durian
Cercetătorii au descifrat misterul din spatele mirosului respingător al fructului durian
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

Misterul din spatele mirosului foarte pătrunzător al durianului a fost descifrat de oamenii de știință care au secvenționat genomul acestui fruct din Asia de Sud-Est, informează luni AFP. Consumat cu precădere în Thailanda, Indonezia, China sau Malaezia, acest fruct de mărimea unei mingi de rugby este de multe ori interzis în locurile publice, în hoteluri sau în mijloace de transport în comun din cauza duhorii pe care o emană când este curățat — comparată cu un melanj de iz de terebentină și de ceapă, cu ''parfumul'' unei perechi de șosete purtată în sala de sport, cu cel al unei pubele sau al unui cadavru în descompunere.
O echipă de oameni de știință din Singapore, Hong Kong și Malaezia a anunțat, luni, că a reușit secvenționarea genomului Durio zibethinus, un tip de durian, identificând genele responsabile de aceste caracteristici. Decodificarea genomului său este "esențială pentru o mai bună înțelegere a biodiversității durianului", după cum a explicat echipa de cercetători în jurnalul ''Nature Genetics''. Deși unii regretă că au intrat în contact cu acest fruct, alții se tem pentru viitorul unor specii de durian care sunt în prezent vulnerabile sau amenințate cu dispariția.
Cunoscând mai multe despre ADN-ul acestei plante se pot lua măsuri pentru protejarea acesteia, susțin specialiștii. În anul 2008 existau 30 de specii de durian, iar suprafața de teren cultivată cu această plantă însuma peste 250.000 de hectare (aproximativ cât statul Luxemburg), notează sursa citată.
 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

15
9
31
21
13
4

Extragerea noroc:  1515368

Harta Focsani
   

Interviu

„Profesorul nu este judecător, este educator“; interviu cu profesorul Adrian Avram, care pregătește olimpici la istorie
Deși domnul Trandafir nu mai este, încă mai există oameni care practică meseria de profesor cu dăruire și dragoste pentru cunoaștere și pentru elevi. Un astfel de profesor este și Adrian Avram, profesor de istorie la Colegiul Național Emil Botta din Adjud.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost