Ce NU ai voie să faci în Crângul Petrești. Regulamentul de funcționare, aprobat de Consiliul Județean
 • Micsorare text
 • Marire text
 • Tipareste articol
 • Trimite unui prieten
 • Inscriere RSS
Ce NU ai voie să faci în Crângul Petrești. Regulamentul de funcționare, aprobat de Consiliul Județean
Ce NU ai voie să faci în Crângul Petrești. Regulamentul de funcționare, aprobat de Consiliul Județean
Voteaza :

Articolul a primit 9 voturi

Consiliul Județean Vrancea a aprobat Regulamentul de funcţionare a Ariei naturale de interes local Crâng Petreşti. Prin acest regulament, vrâncenii care merg în Crângul Petrești vor ști ce nu au voie să facă în aria protejată Crângul Petrești. Astfel, pe terenurile care fac parte din fondul forestier naţional inclus în aria naturală protejată se execută numai activităţi silvice prevăzute în amenajamentele silvice, cu respectarea reglementărilor în vigoare privind zonarea funcţională a pădurilor şi a ariei naturale protejate. În cazul producerii fenomenelor de forţă majoră (incendii, calamităţi naturale s.a.), instituţiile abilitate intervin pentru eliminarea sau limitarea efectelor acestor fenomene conform prevederilor legale, cu obligativitatea înştiinţării de urgenţă a administratorului ariei naturale protejate.
    Colectarea de specii de floră şi faună se poate face numai cu acordul scris al administratorului Crâng Petreşti. Este interzisă capturarea fără drept a oricăror specii din cadrul faunei sălbatice, distrugerea cuiburilor păsărilor protejate este interzisă; recoltarea solului este interzisă pe întreaga suprafaţă a ariei naturale protejate. Organizarea oricăror tipuri de activităţi culturale, artistice, ştiinţifice, sportive, etc se vor face doar cu acordul prealabil al Consiliului Judeţean Vrancea. De asemenea, pe raza ariei naturale protejate nu este permis accesul animalelor domestice, cu exceptia animalelor de companie. Camparea pe suprafaţa ariei naturale protejate este strict interzisă. Tot la capitolul interdicții intră și aprinderea focului pe suprafaţa ariei naturale protejate, abandonarea deşeurilor de orice fel pe teritoriul ariei naturale  protejate. Totodată, circulaţia mijloacelor de transport în comun şi a altor vehicule în interiorul ariei protejate ( DC 144) este permisă  doar cu aprobarea Consiliului Judeţean Vrancea, iar circulaţia bicicletelor este permisă numai pe trasee special amenajate şi delimitate. Este interzis accesul motocicletelor, motoretelor şi ATV-urilor în aria protejată. Distrugerea sau degradarea mobilierului urban, construcţiilor, panourilor informative şi indicatoarelor, a plăcilor, stâlpilor sau a semnelor de marcaj ale ariei protejate este strict interzisă.
    Încălcarea dispoziţiilor regulamentului atrage, după caz, răspunderea disciplinară, contravenţională, penală, materială sau civilă, conform legislaţiei în vigoare, în urma aplicării sancţiunilor corespunzătoare de către organele abilitate (Poliţia Locala, Poliţia Naţională, Jandarmeria). De asemenea, personalul de pază al obiectivului va legitima şi imobiliza persoanele fizice care încalcă prevederile prezentului Regulament şi va sesiza organele abilitate să aplice sancţiunile corespunzătoare.

„Trebuie să facem un set de reguli, sunt foarte mulți cetățeni certați cu legea“

    Vă reamintim că președintele Consiliul Județean Vrancea, Marian Oprișan, a inaugurat, la sfârșitul lunii iunie, proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces“. „Singura mea preocupare o reprezintă modul în care va fi utilizată aria protejată Crângul Petrești pentru că așa cum bine știți va trebui să facem un set de reguli pentru că, din nefericire, sunt foarte mulți cetățeni certați cu legea care în continuare aruncă gunoi, fac mizerie, rup și distrug componente ale mobilierului urban. Mai sunt și cei care nu înțeleg și își parchează mașinile pe pistele de bicicletă ca și cum ar fi proprietatea lor personală. Deci acestea sunt lucruri care ne preocupă și sperăm ca în baza unui set de reguli și a unor instituții care să se ocupe de respectarea acestor reguli să facem ceea ce trebuie făcut. Cetățenii municipiului Focșani și ai județului Vrancea merită să aibă o arie naturală în care se pot relaxa la sfârșitul unei zile de muncă, părinții și bunicii să-și aducă nepoții la plimbare, cu bicicletele, să facă mișcare“, a precizat Marian Oprișan.
    Proiectul „Amenajarea ariei naturale de interes local Crâng Petrești și îmbunătățirea infrastructurii de acces“ este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 - „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul de intervenție 5.2: „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice”. Proiectul a prevăzut: construirea unui circuit destinat traficului pietonal şi cu bicicleta în zona Focșani – Crângul Petreşti, pe o distanţă de 5,8 km, prin crearea de piste pentru biciclete şi trotuare folosite pentru practicarea sporturilor în aer liber; Amenajarea Crângului Petrești prin crearea de alei interioare, spații pentru promenadă, spații de odihnă şi observație; Dotarea infrastructurii nou create cu mobilier urban (coșuri de gunoi, împrejmuire etc); Dotarea Crângului Petrești cu echipamente pentru supraveghere în vederea creșterii siguranței turiștilor; Crearea și reabilitarea infrastructurii de utilități atât în Crâng, cât și de-a lungul căii de acces dinspre municipiul Focșani.
    În urma implementării proiectului au fost obținute următoarele rezultate:
480 500 mp de spațiu verde amenajat; DC 144 ce străbate Crângul Petrești, cu o lungime de 1.235,00 ml a fost reabilitat; au fost construite 208 locuri de parcare; au fost construiți 6.500 metri liniari de piste pentru biciclete şi jogging, 7.300 metri liniari de trotuare, 4700 metri liniari de alei interioare; un centru de informare științifică: mai multe grupuri sanitare. A fost dotat cu mobilier urban și sistem de supraveghere video întregul perimetru amenajat. Totodată, au fost create cinci locuri de muncă permanente – 1 administrator al Crângului Petrești și 4 angajați responsabili de salubritate și pază. Valoarea totală a proiectului este de 21 228 419,25 lei. 

 

15 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
 • Saptamana viitoare asteptam un articol in care sa ni se spuna ce avem voie sa facem in aceasta arie naturala superprotejata. Doar asa politia locala sau mai stiu eu cine nu ne va cheli de bani. In acest parc intri liber si poti iesi incatusat. Libertatea bine reglementata este dictatura curata.

  DE orion, postat pe 12-08-2017, la 22:34

 • @"orion"; Stimabile, tocmai am postat pe blogul ulisegrosu.blogspot.com "eseul""PASTRAND PROPORTIILE, FURTUL CATELULUI BOBITA DE CATRE ANGAJATII PRIMARIEI FOCSANI, ECHIVALEAZA CU ATENTATUL DE LA SARAJEVO", pe care imi permit sa ti-l recomand sa-l citesti. Eu ti-am spus cu ceva timp in urma despre superitatea PRINCIPIILOR codului de actiune "RUPERE de UTERE" sub care actionez de peste 10 ani, fata de PRINCIPIILE predate la Academia Mihai Vireazu, dar cand aceste PRINCIPII devin complementare, "Sistemul din Provincia Europeana Vrancea", incepe sa scartie din toate incheietrurile. Acest aspect nu face decat sa INFIRME teoria ca acest SISTEM ar functiona ca un "ceas elvetian". O mostra a acestei COMPLEMENTARITATI, este pentru cine stie sa citeasca, "eseul" "AMATORISMUL SAU TICALOSENIA "LIBERALILOR" MANOLE MERCHEA SI DUMITRU DILA", postat in data de 02.08.2017, pe blogul ulisegrosu.blogspot.com. Daca asa cum am precizat in "eseul" "PASTRAND PROPORTIILE, FURTUL CATELULUI BOBITA DE CATRE ANGAJATII PRIMARIEI FOCSANI, ECHIVALEAZA CU ATENTATUL DE LA SARAJEVO", premonitia mea in ceea ce priveste "Magarul Troian de Tara Vrancei" s-a CONFIRMAT INTOCMAI, cred ca si PREMONITIA mea in calitate de "ADEVARATA Mama Omida mioritica de Tara Vrancei" in legatura ca faptul ca in curand dl. presedinte Marian Oprisan va fi scos TAP ISPASITOR pentru DEZASTRUL ECONOMIC din Tara Vrancei, se va confirma. Daca Primul Razboi Mondial nu a reusit sa DISTRUGA Chimica Marasesti, unde o mare parte dintre actiunile acestei fabrici apartineau industriasului Ulise Negropontes, "DEMOCRATIA ORIGINALA" din Provincia Europeana Vrancea a RAS de pe suprafata pamantului Chimica Marasesti, facand din orasul Marasesti un POL al SARACIEI din Romania. Daca la PRADUIALA au fost buni ANALFABETII postdecembristi cu diplome universitare, atunci cand se dosreste sa se contruiasca ceva temeinic, ANALFABETII postdecembristi cu diplome universitare dau RATEURI. Asa cum am aratat si in "eseul" pe care l-am postat azi pe blogul ulisegrosu.blogspot.com, AMATORISMUL demonstrat de primarul Cristi Misaila il va pune la grea incercare pe presedintele Marian Oprisan. De altfel, tu ti-ai spus parerea in legatura cu AMATORISMUL primarului Cristi Misaila, prin intermediul acestei rubrici, cu mult timp in urma.

  DE Ulise Grosu, postat pe 13-08-2017, la 12:19

 • DACA AVETI EDUCATIA MORALA [ETICA] SI ECHITABILA IESIti CUM Ati INTRAT,DACA NU SUPORTATI CONSECINTELE.NIMENI NU ESTE mai presus de lege sau PROPRIETAR Acesta este doar cel prea inalt Ceresc , ZIDITORUL, Toti suntem ADMINISTRATORI [S A AVEM GRIJA DE APROAPELE CA DE NOI INSI-NE ,Ce tie nu iti place altuia nu ii face] Comentatorii de mai sus se pare ca ce nu au putut face in activitatea profesionala cer la altii care tot fac ceva ptr societatea lumii acesteia. HARTUIREA SE PEDEPSESTE D=LOR ???OARE CE V-O FI PLACUT DIN CE A FACUT APROAPELE???

  DE Z, postat pe 13-08-2017, la 13:41

 • E bine ca este si un regulament. Dar astazi am constatat ca pe un trotuar au aparut crapaturi, ca un stalp de iluminat de pe partea sudica s-a inclinat sa cada, ca boilere de apa calda nu functioneaza, ca buruienile pe aleele laterale au inceput sa creasca, s.a. Este adevarat ca unele persoane la toalete se comporta jalnic. In ritmul acesta intr-un an se ruineaza. Este necesar sa existe niste locuri unde sa fie la vanzare apa, sucuri, inghetata, pentru ca acele pompe de apa nu functioneaza. Putem spune ca am realizat o zona de agrement ceva asemanator ca in occident.

  DE nicu, postat pe 13-08-2017, la 21:21

 • Pentru Focsani cand se va face un regulament? A ajuns un oras plin de gunoaie, pungi, sticle de plastic si mucuri de ?ig?ri. Se poate ca politia comunitar? sa fac? ordine in acest sens?

  DE Un cetatean, postat pe 14-08-2017, la 06:50

 • Bre oameni buni ,dar Ulise asta le stie pe toate ,indiferent de tema asta comenteaza mai rau decat aia la Antena3.!

  DE ALUPIGUS, postat pe 14-08-2017, la 11:58

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

4
15
48
2
23
20

Extragerea noroc:  2263413

Harta Focsani
   

Interviu

Ana Alexandra Șerbu, ofițer debutant la Biroul de Investigații Criminale, nu se teme de infractori și duce mai departe, cu mândrie, exemplul tatălui său
    De când eram mică mi-am dorit să fiu polițistă. Probabil au contat și influențele din familie. Tatăl meu a fost polițist. M-a atras ceea ce făcea el și mi-am dorit și eu să-i calc pe urme. De azi înainte, în primul rând voi învăța mai mult decât am făcut-o până acum.

POZA ZILEI

Iarnă pe 23 martie

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost