Caz confirmat de SCARLATINĂ la un elev de clasa I de la Școala Ștefan cel Mare din Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Caz confirmat de SCARLATINĂ la un elev de clasa I de la Școala Ștefan cel Mare din Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Un elev de clasa I, de la Școala Ștefan cel Mare din Focșani, a fost  diagnosticat cu scarlatină, în prezent acesta neparticipând la cursuri. Clasa a fost dezinfectată în urmă cu două săptămâni, când exista doar suspiciunea că elevul ar fi contractat această boală.
Părinții au aflat despre caz abia vineri, când ai lor copii, colegi cu cel bolnav, au fost duși la cabinetul școlii pentru un control. Potrivit informațiilor, medicul școlar i-a controlat în gât pe toți, iar în unele cazuri le-a recomandat părinților să le facă celor mici exudat faringian. Unii părinți s-au declarat nemulțumiți de faptul că nu au fost înștiințați despre această problemă din timp și chiar au amenințat cu reclamațiile.
Profesoara Maria Pătrașcu, directoarea Școlii Ștefan cel Mare din Focșani, ne-a spus că „sunt bolile copilăriei și nu trebuie să facem o tragedie din asta“. Ea ne-a declarat că a apărut un zvon în urmă cu aproximativ două săptămâni privind existența unui caz de scarlatină și, deși acesta nu era confirmat, a decis să eliberaze sala de clasă și să fie făcută o dezinfecție. Directoarea a precizat că abia săptămâna aceasta, mai exact joi după-amiază, a venit confirmarea că elevul este bolnav de scarlatină, iar acesta nu a mai venit la cursuri. Într-adevăr, vineri, toți colegii copilului bolnav au fost duși la cabinetul medical al școlii pentru control și în câteva cazuri li s-a recomandat să facă un control pentru a se stabili dacă mai sunt cazuri de scarlatină.
Contactați telefonic, atât directorul Direcției de Sănătate Publică, doctorul Cătălin Graur, cât și medicul Marina Maiorov, ne-au spus că nu ne pot oferi informații. Totuși, doctorița Maiorov ne-a precizat că un alt medic din cadrul DSP „s-a ocupat de caz“.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarateFLASH NEWS NATIONAL
47
8
35
18
26
2

Extragerea noroc:  0633869

Harta Focsani
   

Local

Primăria Focșani a plătit datoriile de 4 MILIARDE lei vechi ale locatarilor din blocul G2, altfel conturile municipalității ar fi fost blocate; acești bani TREBUIE recuperați
    Stimați focșăneni, vă aduc la cunoștință faptul că 57 de familii, care locuiesc fără forme legale în blocul G2 au ajuns să aibă în momentul de față datorii totale de aproape 4 miliarde lei vechi la companiile de utilități publice și la bugetul local.

POZA ZILEI

Să nu ne udăm la picioare

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost