Câteva mii de firme și persoane au fost executate silit de Fisc în Vrancea
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Câteva mii de firme și persoane au fost executate silit de Fisc în Vrancea
Câteva mii de firme și persoane au fost executate silit de Fisc în Vrancea
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Poprirea conturilor bancare este considerată de finanțiști cea mai eficientă formă de executare silită pentru recuperarea sumelor datorate bugetului general consolidat de agenții economici sau persoanele fizice din Vrancea.  Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea a anunțat că, în primele două luni din acest an, a reușit să recupereze 12,16 milioane lei prin aplicarea măsurilor de executare silită. Cei mai mulți bani au fost încasați în urma popririlor bancare, respectiv 4,82 milioane lei. Finanțiștii au  dispus poprirea unui număr de 1.807 conturi bancare, din care 599 la persoane fizice şi 1.208 la persoane juridice, pentru o valoare a creanţelor 7,40 milioane lei, adică mai mult de 10% din agenții economici vrânceni. Au mai fost încasate 1,6 milioane lei din plățile efectuate de debitori după instituirea sechestrului sau înființarea poprii. O altă măsură eficientă de recuperare a banilor a fost dispunerea de somații pentru care nu s-au aplicat măsuri de executare silită, respectiv 3,56 milioane lei. În acest caz, inspectorii Fiscului au dispus comunicarea a 6.541 somaţii de plată, din care 3.511 la persoane fizice şi 3.030 la persoane juridice, în sumă de 27,75 milioane lei.
    Finanțiștii precizează că au fost realizate încasări de 1,39 milioane lei în termenul de 15 zile de la comunicarea somaţiei şi pentru care nu au fost continuate măsurile de executare silită, 0,7 milioane lei în urma popririi veniturilor la terţi și 0,02 milioane lei ca urmare a valorificării sechestrelor aplicate asupra bunurilor mobile şi imobile.
„Poprirea conturilor bancare rămâne cea mai eficientă formă de executare silită cu 39,63% din totalul încasărilor din executare“, arată reprezentanții AJFP Vrancea. Aceștia precizează că toți contribuabilii care se confruntă cu dificultăţi financiare  au posibilitatea de a solicita acordarea de eşalonări la plată pentru obligaţiile fiscale administrate de ANAF şi neachitate la termenele legale de plată. În acest cay, pentru sumele care fac obiectul eşalonării nu începe sau se suspendă procedura de executare silită. „Organele fiscale centrale pot acorda la cererea debitorilor eşalonări la plată pe o perioadă de cel mult 5 ani. Pentru debitorii care nu constituie niciun fel de garanţie potrivit prezentului capitol, eşalonarea se acordă pe cel mult 6 luni. Eşalonarea la plată nu se acordă pentru obligaţiile fiscale în sumă totală mai mică de 500 lei în cazul persoanelor fizice şi 5.000 lei în cazul persoanelor juridice“, arată reprezentanții AJFP Vrancea.
    Perioada de eşalonare la plată se stabileşte de organul fiscal și depinde atât de cuantumul obligaţiilor fiscale cât şi de capacitatea financiară de plată a debitorului. Perioada de eşalonare la plată acordată nu poate fi mai mare decât perioada de eşalonare la plată solicitată. Finanțiștii precizează că eşalonarea la plată nu se acordă în mai multe situații, precum în cazul obligaţiilor fiscale care au făcut obiectul unei eşalonări acordate în temeiul prezentului capitol, care şi-a pierdut valabilitatea sau pentru obligaţiile fiscale care au scadenţa şi/sau termenul de plată după data eliberării certificatului de atestare fiscală.

 

 

1 COMENTARII - ADAUGA-L PE AL TAU

COMENTARII AFISATE CELE MAI VECHI PRIMELE
  • popriti si conturile firmelor fantoma sau a bisnitsrilor care vand masini in obor!111vanati doar firmele care sunt ,,la vedere,, pe cei ce fac evaziune la tva intracomunitar nu!rusine!

    DE ionel, postat pe 20-03-2017, la 10:15

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Eveniment

Românii, invitați să planteze stejari în Parcul Memoriei Naționale
Vrâncenii în principal, și românii în general, sunt invitați de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, să participe astăzi (sâmbătă), la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor din Parcul Memoriei Naționale, care va avea loc la Mărășești.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost