Câştigătorii Concursului de creație literară „Gabriel Funica”, anunțați mâine
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Câştigătorii Concursului de creație literară „Gabriel Funica”, anunțați mâine
Câştigătorii Concursului de creație literară „Gabriel Funica”, anunțați mâine
Voteaza :

Articolul a primit 2 voturi

    Mâine, 20 martie, la Sediul Central al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, din Strada Mihail Kogălniceanu nr. 13, va avea loc, începând cu ora 11.00, o conferinţă de presă, organizată cu prilejul comunicării câştigătorilor Concursului de creație literară „Gabriel Funica”, Ediţia I, 2018.
Concursul de creație literară „Gabriel Funica” a fost organizat de către Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”, în memoria scriitorului Gabriel Funica, şi a pornit de la dorinţa de a pune în evidență nevoia omului de a cultiva un spațiu și un timp personal, unde trăirile, frământările și dorințele cele mai adânci găsesc atenția și răbdarea de care au nevoie pentru a se decanta, a se maturiza și a se putea exprima prin activități care hrănesc mintea și spiritul.
Gabriel Funica a fost un rafinat om de cultură focşănean şi, în calitate de bibliotecar, un prieten fidel al cărţii şi mentor pentru generaţii întregi de cititori.  „Cartea este singurul suport, tehnic vorbind, singurul instrument eficient graţie căruia putem strînge la un moment dat, prin efort personal, o brumă de cultură. La ce bun? va tresări nervos scepticul de serviciu. La nimic, dacă ne gîndim la un cîştig financiar imediat şi la tot, dacă ne gîndim la întemeierea sau reţinerea fiinţei în datele umanităţii ei. Altfel prin ce ne-am mai deosebi unii de alţii?“, sunt cuvintele scriitorului Gabriel Funica.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

14
18
39
21
45
29

Extragerea noroc:  7936772

Harta Focsani
   

Infracţional

VIDEO și GALERIE FOTO: Mamă a șase copii, OMORÂTĂ de concubin. Femeia era chinuită și bătută frecvent de bărbatul alcoolic
O femeie de 43 de ani a fost găsită decedată în locuința sa din satul Maluri, comuna Vulturu. Primele date arată că femeia a fost omorâtă de concubinul ei în noaptea de luni spre marți. Cei doi ar fi băut împreună luni seara la un magazin din sat și apoi ar fi mers acasă, acolo unde a avut loc nenorocirea.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost