CANNES 2018: Jean-Luc Godard ''crede'' că va face în continuare filme
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
CANNES 2018: Jean-Luc Godard ''crede'' că va face în continuare filme
CANNES 2018: Jean-Luc Godard ''crede'' că va face în continuare filme
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Jean-Luc Godard ''crede'' că va face în continuare filme dacă va ''putea'', a declarat legendarul cineast cu ocazia unei videoconferinţe de presă inedite care a avut loc sâmbătă în cadrul Festivalului de la Cannes, unde regizorul se află în competiţia pentru trofeul Palme d'or, informează AFP. Întrebat dacă va face în continuare filme, regizorul franco-elveţian în vârstă de 87 de ani a răspuns: ''Da, cred că da, dacă voi putea. Nu depinde cu adevărat de mine, depinde de picioarele mele şi foarte mult de mâinile mele şi un pic de ochii mei'', a adăugat cineastul.
Godard, care nu a fost prezent vineri la proiecţia filmului său ''Le Livre d'image'', a răspuns timp de trei sferturi de oră întrebărilor jurnaliştilor într-o conferinţă de presă la distanţă, prin intermediul aplicaţiei pentru apeluri video FaceTime. În timpul acestei apariţii inedite, legendarul cineast al Noului Val, care trăieşte în Elveţia, a vorbit despre cel mai recent film al său, creaţie greu de încadrat într-un gen şi care evocă lumea arabă şi războiul, dar şi despre cinematografie în general sau despre momentul mai '68.
La cincizeci de ani de la mişcările de protest din mai '68, în timpul cărora regizorul a participat la acţiunea de întrerupere a proiecţiilor Festivalului de la Cannes din solidaritate cu mişcarea studenţilor şi muncitorilor, Godard a evocat moartea lui Pierre Overney, muncitorul militant maoist ucis în 1972 de un agent de securitate al Renault. ''Iată ce îmi amintesc despre '68'', a adăugat cineastul, evocându-l pe Gilles Tautin, liceanul maoist care s-a înecat în Sena în iunie 1968 încercând să scape de tirurile de armă ale jandarmilor, şi pe ''zadişti'', militanţii care au protestat timp de mai mulţi ani în apropiere de Nantes împotriva proiectului de construcţie a unui aeroport, proiect care a fost abandonat recent.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost