Campanie de educație juridică la Liceul G.G.Longinescu din Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Campanie de educație juridică la Liceul G.G.Longinescu din Focșani
Campanie de educație juridică la Liceul G.G.Longinescu din Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Elevii claselor a IX-a de la Liceul G.G.Longinescu din Focșani au aflat mai multe informații despre drepturile copilului, familie şi violenţa în familie, consecinţele propriilor fapte, răspunderea penală, traficul de fiinţe umane, consumul de droguri, în cadrul Campaniei de Educaţiei Juridică de la nivelul unității de învățământ. Pe tot parcursul discuțiilor, tinerilor le-a fost alături psihologul liceului, Maria Novac. ”Activitatea a fost coordonată de doamna procuror Luminița Dogaru, care a prezentat pe înţelesul tinerilor aspecte privind câteva elemente de bază despre avantajele şi dezavantajele oferite de reţelele de socializare, familia şi violenţa în familie, consecinţele propriilor fapte, răspunderea penală, traficul de fiinţe umane, şi nu în ultimul rând consumul de droguri. Elevii au ascultat cu mult interes şi au adresat întrebări privind respectarea drepturilor şi obligaţiilor la nivelul vârstei lor. Spre exemplu, eleva Alisa Oprea a fost interesată despre ce se întâmplă din punct de vedere juridic dacă un coleg postează pe internet o înregistrare a unui conflict din clasa lor și i s-a explicat în ce categorie legală se încadrează fapta şi repercusiunile acesteia”, ne-a spus psihologul Maria Novac.

 

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL

9
37
41
33
47
25

Extragerea noroc:  9241145

Harta Focsani
   

Interviu

GALERIE FOTO: Interviu cu deputata Rodica Boboc. „Am un mentor deosebit, în persoana domnului preşedinte Marian Oprişan“
Rodica Boboc este o doamnă prin definiţie. Elegantă, inteligentă, ambiţioasă, sensibilă, perseverentă şi cerebrală. Prenumele Rodica poate că nu a fost ales întâmplător, pentru că el semnifică „autoritate, ambiţie şi cu aptitudinea de a acumula o anumită cantitate de putere, fiind activă şi foarte capabilă să îşi asume responsabilitatea.

POZA ZILEI

Mama, vine Moșu’ sau Iepurașu’?

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost