Calendarul creștin - ortodox pentru anul 2018, editat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Calendarul creștin - ortodox pentru anul 2018, editat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei
Voteaza :

Articolul a primit 3 voturi

    Calendarul creștin-ortodox pentru anul 2018 a apărut deja la Editura Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, în cinci variante: tip foaie (de perete), tip agendă de buzunar (carneţel), de perete cu spiră metalică, de birou – format mare, de birou – format mic. Toate modelele de calendare sunt ilustrate cu icoana Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, și cu icoanele unor sfinți români, deoarece anul 2018 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept „Anul omagial al unității de credință și de neam” și „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”. Calendarele sunt redate, la fel ca în anii anteriori, printr-o grafică specifică, fiind  prezentate sărbătorile şi sfinţii fiecărei zile, dar şi o serie de informaţii utile: zilele de post şi posturile de peste an; zilele aliturgice (în care nu se săvârşeşte Sfânta Liturghie) şi zilele cu Liturghie diferită; zilele în care nu se săvârșesc parastase; zile și date importante; sărbătorile bisericești naționale; zilele și sărbătorile legale în care nu se lucrează; zilele în care nu se fac nunți. Calendarul agendă a fost conceput într-un format practic (12×8 cm), foarte accesibil, însemnările tipiconale din zilele de duminică, necesare, îndeosebi, slujitorilor Sfintei noastre Biserici, fiind evidenţiate separat.
    O  mare parte din banii încasaţi în urma comercializării calendarelor va fi folosită pentru susținerea activităților pastoral-misionare, cultural-educaționale, social-filantropice și administrative. Biserica Ortodoxă Română, în conformitate cu Legea nr. 103/1992, are dreptul exclusiv de tipărire și de comercializare a calendarelor ortodoxe și nu a dat nici unei persoane fizice sau juridice acordul pentru producerea și comercializarea acestora. De aceea, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei recomandă „achiziționarea calendarelor creștin-ortodoxe numai de la pangarele parohiilor şi mănăstirilor din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, de la magazinele de obiecte şi cărţi bisericeşti ale Centrului Eparhial, precum şi de la standul mobil din centrul municipiului Buzău (Piața Dacia), al cărui responsabil cooperează cu Eparhia noastră, pentru a avea siguranța că textul acestora este cel aprobat anual de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Actualitatea

GALERIE FOTO: Au reînceput lucrările de consolidare și restaurare la Prefectura Putna din Focșani
    Consiliul Județean Vrancea a reluat în această săptămână lucrările de consolidare și restaurare la clădirea fostei Prefecturi a Județului Putna, după o perioadă de pauză, în care lucrările la acest imobil simbolic pentru județul Vrancea au fost sistate din cauza litigiului în instanță cu vechiul constructor

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost