Cadrele didactice ar putea intra în grevă, la început de an școlar
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Cadrele didactice ar putea intra în grevă, la început de an școlar
Cadrele didactice ar putea intra în grevă, la început de an școlar
Noul an școlar ar putea începe cu o grevă.
Voteaza :

Articolul a primit 6 voturi

Noul an școlar ar putea începe cu o grevă. A dascălilor. În mediul on-line circulă deja o petiție în care se cere boicotarea începutului de an școlar. Acest aspect nu este o noutate, deoarece profesorii au anunțat încă de la finalul anului școlar 2016-2017 că dacă nu vor boicota examenele naționale, vor începe anul 2017-2018 cu o grevă generală.
Constantin Ionescu, liderul Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Vrancea, spune că este puțin probabil ca anul școlar să înceapă cu o grevă generală fiindcă nu ar produce efectele dorite. „Nu știu cine a lansat această petiție. Cert este că noi, după finalul anului școlar, când am vrut să boicotăm examenele naționale, am amânat calendarul grevelor pentru începutul anul următor. O grevă pe 11 septembrie nu știu dacă este posibilă, pentru că va avea aceeași soartă ca și cea de la finalul anului școlar. Am putea începe anul școlar cu o boicotare, adică să nu participăm la manifestările de deschidere, dar pe urmă să urmăm toți pașii, avertisment, grevă japoneză, pe urmă grevă generală. Nu poți veni deodată cu grevă generală. La finalul anului erau examenele naționale, dar unii colegi nu au vrut, pentru că aveau copii în examen. Vom declanșa greva, dar nu în aceste condiții. Greva trebuie foarte bine pregătită. Oamenii trebuie să conștientizeze ce se întâmplă. Ei trebuie să înțeleagă că greva este necesară. Această grevă trebuie pregătită cu oamenii. Ei sunt cei care trebuie să își dorească acest lucru. Dacă oamenii ies puțini în stradă, nu facem nimic și ni se taie și din salariu. Greva nu se face vorbind. Dacă dăm greș, ne vom pierde încrederea. Vreau să vă reamintesc că ne dorim această grevă pentru că, pe zi ce trece, noi suntem tot mai jos, la talpa societății, ceea ce nici nu ne convine, nici nu e corect”, ne-a spus liderul SLI Vrancea.
Amintim că cea mai importantă grevă din învățământ a fost în anul 2000, când ministru era profesorul Andrei Marga. Atunci, profesorii au rezistat în stradă timp de 3 săptămâni, iar salariile aproape că li s-au dublat. Grevele care au urmat din 2000 încoace nu au mai avut aceleași efecte.

 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate

FLASH NEWS NATIONAL38
49
10
1
46
22

Extragerea noroc:  7741593

Harta Focsani
   

Actualitatea

Trei tineri aflați după gratii, condamnați pentru că și-au violat doi dintre colegii de celulă
Trei tineri, aflaţi în executarea unor pedepse privative de libertate în Penitenciarul Focşani, au fost condamnaţi de magistraţii de la Judecătoria Focşani pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lovire sau alte violenţe, faptele fiind comise după gratii.

POZA ZILEI

Iarna a venit în zona de munte a Vrancei

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost