Bujori clonaţi, ''vedetele'' unui festival floral organizat în China
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Bujori clonaţi, ''vedetele'' unui festival floral organizat în China
Bujori clonaţi, ''vedetele'' unui festival floral organizat în China
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Peste 100 de bujori clonaţi reprezintă "vedetele" unui festival floral organizat în Luoyang, un oraş din provincia Henan, aflată în centrul Chinei. Perioada de maximă înflorire a plantelor expuse în cadrul acestui eveniment inedit va avea loc la jumătatea lunii aprilie, au precizat experţii chinezi, citaţi duminică de Xinhua. Oficialii din Luoyang, capitală imperială pe durata a 13 dinastii chineze, spun că deţin cei mai frumoşi bujori din această ţară. Bujorul a fost floarea preferată a familiilor regale datorită inflorescenţei sale luxuriante, care simbolizează în cultura chineză prosperitatea şi belşugul. Oraşul citat găzduieşte în această perioadă Festivalul Bujorilor, organizat în perioada 5 aprilie - 5 mai pentru a celebra această floare specială. Kong Xiangsheng, profesor la Universitatea Henan de Ştiinţă şi Tehnologie, a dezvăluit că 125 de bujori clonaţi au fost incluşi în programul ediţiei din 2018 a acestui festival. Vizitatorii vor putea să admire perioada de maximă înflorire a acestor plante timp de o săptămână, la jumătatea lunii aprilie.
    Plantele au fost clonate pe baza ţesuturilor de bujori prelevate din rădăcini, tulpini şi frunze, cultivate apoi în medii sterile. Cercetătorii de la Academia de ştiinţe agricole şi silvicultură din Luoyang au completat secvenţierea completă a genomului de bujor în 2017, înregistrând 65.898 de gene şi alcătuind o bază de date ce cuprinde aproximativ 1.000 de varietăţi de bujori. Secvenţierea genomului va duce la o protecţie mai bună a bujorului sălbatic şi la o extindere a programelor ce vizează obţinerea de produse cosmetice pe baza acestor flori. Potrivit profesorului Wang, oamenii de ştiinţă vor putea cu ajutorul tehnologiei de clonare să cultive mai rapid şi pe o scală mai amplă anumite varietăţi rare de bujori.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost