Bugetul Municipiului Adjud, insuficient atât pentru salarii cât și pentru funcționare
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Bugetul Municipiului Adjud, insuficient atât pentru salarii cât și pentru funcționare
Bugetul Municipiului Adjud, insuficient atât pentru salarii cât și pentru funcționare
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Aproximativ 55 de milioane de lei este valoarea estimată a bugetului municipiului Adjud pentru anul 2018. Bugetul a fost aprobat de plenul Consiliului Local Adjud, în ședință ordinară. Primarul Constantin Armencea a declarat că bugetul este unul sub așteptări, dar speră că va putea să-și desfășoare activitatea și să continuie investiţiile, care sunt foarte multe la număr. „Aproximativ 55 de milioane de lei este valoarea bugetului municipiului Adjud pentru anul 2018. Din această sumă, bugetul propriu este de 28 milioane, iar diferența de 27 milioane de lei este pentru funcționarea instituțiilor din subordine, în special Spitalul Orășenesc. Din cei 28 de milioane cât înseamnă bugetul propriu al Primăriei Adjud, pentru funcționare avem 18 milioane lei, iar pentru dezvoltare avem puțin peste 10 milioane de lei. Îngrijorător este faptul că pentru funcționare avem doar 40 la sută din suma necesară și doar 80 la sută din suma necesară pentru salarii. S-a ajuns în această situație și din cauza diminuării unor taxe și impozite, cum ar fi diminuarea cotei de impozit pe venit de la 16 la 10 la sută, situație în care Primăria Adjud a pierdut peste 1,8 milioane de lei. Practic, în acest moment, avem un buget care nu corespunde cerințelor noastre nici pentru funcționare și nici pentru investiții. O să facem o analiză a situației financiare a primăriei pe care o vom înainta Consiliului Județean, Ministerului Finanțelor și Guvernului, pentru a ne sprijini în acest sens“, a precizat primarul Constantin Armencea.
Edilul speră ca investițiile în infrastructură să mai rezolve din problemele financiare. Primăria Adjud are în derulare proiectele: „Modernizare infrastructură stradală Cartier Adjud Nord, Municipiul Adjud-etapa I“ și „Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu“ pentru mai multe unități școlare din municipiu. Finanțarea celor două proiecte este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a-II-a (PNDL). Astfel, proiectul „Modernizare infrastructură stradală Cartier Adjud Nord, Municipiul Adjud-etapa I“ are o valoare de aproape 5,5 milioane de lei. Practic, proiectul vizează reabilitarea și modernizarea mai multor străduțe din acest cartier, străzi ce au o lungime totală de peste 6 kilometri. Cel de al doilea proiect, „Lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu“ pentru mai multe unități școlare din Adjud are o valoare de peste 9 milioane de lei și va consta în efectuarea unor lucrări de instalaţii în vederea obţinerii avizului de securitate la incendiu la unități școlare din municipiu.
Totodată, Primăria Adjud a depus spre finanțare încă cinci proiecte de investiții, în valoare totală de aproape 33 milioane de lei, finanțarea urmând să fie asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a. Acest lucru a fost posibil după ce, la nivel național, mai multe UAT-uri nu au reușit să depună și să refacă documentația pentru a obține finanțare la proiectele deja aprobate, situație în care se pot depune spre finanțare noi proiecte. Astfel, Primăria Adjud a depus spre finanțare următoarele proiecte: reabilitare stradală în municipiul Adjud; alimentare cu apă satul Șișcani, modernizare infrastructură stradală în municipiul Adjud - 17,3 milioane de lei; Realizarea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare în localitatea Șișcani, municipiul Adjud - 5,9 milioane de lei;  „Reabilitare şi modernizare sediu primărie Adjud, zona parc“ - 4,9 milioane de lei; Modernizare școală primară și Grădiniță cu program normal Burcioaia, în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare și autorizare ISU - 1,2 milioane de lei; Reabilitare și modernizare școală gimnazială și grădiniță cu program normal Adjudul Vechi, în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare și autorizației ISU - 3 milioane lei.
De reținut că proiectul „Reabilitare şi modernizare sediu primărie Adjud, zona parc“ este unul dintre cele mai arzătoare proiecte ale administrației locale. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 4,9 milioane de lei. Noul sediu va avea o suprafaţă construită desfăşurată de 1.659 metri pătraţi. Clădirea este situată în parcul central al oraşului. Primarul Constantin Armencea a susţinut că lucrările au fost sistate ca urmare a lipsei de resurse proprii şi a faptului că nu exista până acum posibilitatea de a depune proiecte cu finanţare nerambursabilă pentru astfel de investiţii. El a mai adăugat că deşi imobilul este „la roşu“, cum se spune în construcţii, suma necesară este foarte mare deoarece lucrările au început în 1991, iar structura de rezistenţă necesită unele lucrări.
În anul 2008, Primăria Adjud a reluat lucrările, în regie proprie, la construcţia noului sediu al Primăriei, însă lipsa veniturilor proprii a determinat-o să sisteze din nou lucrările la această investiţie. De reţinut că în acest moment, Primăria Adjud funcţionează într-un imobil preluat de la societatea URBIS, imobil ce a fost reabilitat şi modernizat cu fonduri europene. Dar acest spaţiu este mic şi impropriu pentru funcţionarea în condiţii normale a serviciilor din cadrul Primăriei municipiului Adjud.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost