Bistriţa-Năsăud: Poiana cu narcise din Munţii Rodnei își așteaptă vizitatorii, timp de două săptămâni
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Bistriţa-Năsăud: Poiana cu narcise din Munţii Rodnei își așteaptă vizitatorii, timp de două săptămâni
Bistriţa-Năsăud: Poiana cu narcise din Munţii Rodnei își așteaptă vizitatorii, timp de două săptămâni
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Poiana cu narcise din Parcul Naţional Munţii Rodnei a înflorit, iar turiştii sunt aşteptaţi în următoarele două săptămâni să se bucure de acest peisaj, la altitudinea de 1.600 metri, a anunţat administraţia parcului pe pagina de socializare. "Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei anunţă turiştii interesaţi de drumeţii la Poiana cu narcise din Valea Vinului că este pregătită să-i întâmpine! (...) Intervalul optim pentru vizitarea poienii cu narcise este de aproximativ 2 săptămâni, începând cu această dată", se precizează într-o postare pe Facebook.
Poiana cu narcise (Narcissus stellaris) este situată pe versantul estic al Muntelui Saca, la o altitudine de 1.600 m, şi este declarată rezervaţie prin Legea 5/2000, având o suprafaţă de 5 hectare. Perioada de înflorire este în lunile mai-iunie, iar, pe lângă covorul alb de narcise, turiştii pot admira şi alte flori de munte: arginţica, genţiana, brânduşele de primăvară.
Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei le-a reamintit turiştilor că este interzis să rupă florile din această rezervaţie. "Turiştilor care vor vizita Poiana cu narcise le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii, să poposească pentru a admira zona şi îi rugăm de asemenea să se informeze referitor la starea vremii înainte de plecare, să nu culeagă flori, să nu abandoneze gunoaie, să păstreze un comportament civilizat", se mai arată în mesajul de pe pagina de socializare a instituţiei.
La rândul său, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat că jandarmii montani vor intensifica patrulările în zonă în perioada următoare, pentru a putea veni în sprijinul turiştilor care vor vizita Poiana cu narcise de pe Muntele Saca.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost