Bal la Lăstuni, Dumitrești, în seara de Sfântul Vasile
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Bal la Lăstuni, Dumitrești, în seara de Sfântul Vasile
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

    Primăria comunei Dumitrești organizează la început de 2018 tradiționalul bal popular care are loc an de an în satul Lăstuni. Sunt așteptate seara, pe 1 ianuarie, la petrecerea de Sfântul Vasile, peste 300 de persoane. Se va cânta, dansa și totul va fi foarte bine organizat încât toți cei prezenți să aibă parte de un bal ca-n povești. Când spunem bal ne imaginăm prințese și regine, cu rochii fastuoase, în culori exotice, doar că de data asta vor fi tinerele și doamnele din comună care până la ora începerii petrecerii își termină toate treburile casnice, îmbracă rochii noi și special pregătite pentru acest eveniment mult așteptat și vin nerăbdătoare însoțite de regii și cavalerii lor, acei domni muncitori, dornici de un moment de relaxare și distracție. Numărul persoanelor care iau parte la eveniment crește an de an și categoric și distracția va fi mai mare decât anul trecut. Cei din comuna Dumitrești și satele vecine, plecați în străinătate, vor retrăi emoția balului cu ajutorul prietenilor și cunoștințelor care le vor trimite poze și filmări, ținându-i la curent cu tot ce se întâmplă, categoric și cu ultimele cancan-uri. Edilul comunei invită toți cetățenii la bal, atât pe cei din Dumitrești cât și pe cei din comunele învecinate. „Ca și în anii precedenți, în seara de Sfântul Vasile, organizăm un tradițional bal popular în satul Lăstuni la căminul cultural. Aici vin participanți din toate satele comunei și chiar din comunele învecinate. Va fi un moment de bucurie atât pentru cei prezenți cât și pentru cei care sunt plecați din comună în căutarea unui loc de muncă, iar cu ocazia asta vor revedea imagini și își vor aduce aminte cu drag de acele vremuri frumoase când veneau la bal. Este o tradiție pe care o ducem mai departe an de an și un motiv de bucurie pentru toți. Vor avea parte de muzică populară dar și de alte genuri muzicale care vor fi cu siguranță pe placul tuturor”, a spus Petrică Dogaru, primarul  comunei Dumitrești.
    Edilul comunei a profitat de acest moment și le transmite cetățenilor un mesaj pentru anul 2018.„La cumpăna dintre ani, în urma unei analize plăcute, pot spune că anul 2017 a fost un an bun pentru Dumitrești și pentru locuitorii de aici și trebuie să privim cu încredere anii ce vin. Le doresc tuturor locuitorilor din Dumitrești dar și celor plecați din comună, multă sănătate, sărbători fericite și un an mai bun”, a declarat primarul Petrică Dogaru.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost