Au început pregătirile pentru gala de sâmbătă seara a Premiilor Goya ale cinematografiei spaniole
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Au început pregătirile pentru gala de sâmbătă seara a Premiilor Goya ale cinematografiei spaniole
Au început pregătirile pentru gala de sâmbătă seara a Premiilor Goya ale cinematografiei spaniole
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Au început deja pregătirile pentru gala Premiilor Goya, prestigioasele recompense ale cinematografiei spaniole care vor fi decernate la 3 februarie în deja tradiţionala sală Madrid Marriott Auditorium Hotel. Cea de-a 32-a ediţie a premiilor Goya va putea fi urmărită în direct începând cu orele 22:00 pe canalul 1 al postului TVE şi îi va avea ca maeştri de ceremonie pe comicii Joaquín Reyes şi Ernesto Sevilla, relatează online ziarul spaniol La Vanguardia. Cei doi preiau astfel ştafeta de la actorul Dani Rovira, care a fost prezentatorul celor trei ediţii anterioare ale galei.
Joaquín Reyes şi Ernesto Sevilla au înregistrat câteva spoturi prealabile ceremoniei în care se poate aprecia tonul plin de umor cu care doresc să întreţină atmosfera în cele peste două ore cât va dura ceremonia. Ceea ce este clar este că va fi o gală în care politica va fi lăsată pe planul al doilea şi va prima discursul feminist, cu un mare ecou de la dezvăluirea cazurilor de abuz sexual comise de producătorul Harvey Weinstein de la Hollywood.
Mişcarea #MeToo şi platforma Time's Up' au avut impact asupra principalelor ceremonii cinematografice atât naţionale cât şi internaţionale pentru a susţine nu doar victimele abuzurilor, ci şi pentru a pretinde pentru femei aceleaşi salarii şi aceleaşi condiţii de lucru ca ale bărbaţilor în industria spectacolului. Urmând acest exemplu, gala de sâmbăta seara nu va fi lipsită de discursuri mobilizatoare. Merită de asemenea remarcată la actuala ediţie diversitatea limbilor din filmele nominalizate, de la limba bască (euskera), catalană şi spaniolă şi până la limba engleză. Filmul cu cele mai multe nominalizări (în total 13) este cel în limba bască - "Handia" - bazat pe fapte reale şi care prezintă povestea uriaşului Altzo, un tânăr care a început să crească la 20 de ani şi care a străbătut lumea împreună cu fratele său în căutarea norocului.
Isabel Coixet şi pelicula sa "La librería" filmată în engleză a primit 12 nominalizări, printre care şi cele pentru cel mai bun regizor şi cea mai bună actriţă, şi care este o ecranizare a romanului cu acelaşi nume al scriitoarei Penelope Fitzgerald. Este urmat de filmele "El autor", cu nouă nominalizări; "Estiu 1993" - opera prima în catalană a Carlei Simón Estiu, cu câte opt, şi filmul horror supranatural "Verónica", al lui Paco Plaza, cu şapte nominalizări. Isabel Coixet, singura femeie nominalizată la categoria cel mai bun regizor, îi va avea ca rivali pe Manuel Martín Cuenca ("El autor"); Aitor Arregi şi Jon Garano ("Handia") şi Paco Plaza (Verónica).
La premiul Goya pentru cel mai bun actor secundar sunt nominalizaţi: José Mota ("Abracadabra"), Antonio de la Torre ("El autor"), David Verdaguer ("Estiu 1993") şi Bill Nighy ("La librería"). Adelfa Calvo ("El autor"), Anna Castillo ("La llamada"), Belén Cuesta ("La llamada") şi Lola Duenas ("No sé decir adiós") sunt artistele nominalizate la categoria cea mai bună actriţă într-un rol secundar. Preşedinta Academiei spaniole de film, Yvonne Blake, va fi marea absentă a galei, având în vedere că se recuperează după un infarct suferit anul trecut. Tradiţionalul discurs în care sunt trecute în revistă cele mai bune filme ale actualei ediţii va fi rostit de Nora Navas şi Mariano Barroso, vicepreşedinta şi respectiv vicepreşedintele instituţiei.
La rândul său, veterana actriţă Marisa Paredes va fi omagiată cu un premiu Goya onorific, "pentru cariera sa îndelungată şi prolifică pe care o desfăşoară cu vigoare absolută, mizând pe proiecte cinematografice naţionale şi internaţionale caracterizate prin risc şi prestigiu", notează Academia într-un comunicat.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
















Intamplari neadevarate






FLASH NEWS NATIONAL









12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost