Au început înscrierile pentru Concursul Național „Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi“
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Au început înscrierile pentru Concursul Național „Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi“
Au început înscrierile pentru Concursul Național „Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi“
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Înscrierile pentru cea de-a IX-a ediție a Concursului Național „Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi“ au început vineri. Evenimentul este organizat de Primăria Orașului Panciu, Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ Panciu, Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu, Protoieria Orașului Panciu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și Centrul Cultural Vrancea. Concursul are loc în perioada 20-23 septembrie 2017 și este deschis participării tuturor elevilor. Manifestarea este aprobată în Calendarul Activităților Educative Naționale, Domeniul Cultural Artistic - Arte Vizuale, poziția 47 și își propune promovarea respectului pentru valorile fundamentale educaționale, culturale, religioase şi morale, estetice și artistice, sociale și de relaționare competițională prin instituirea unei legături mai strânse între şcoală ca mediu instituțional educativ şi Biserică.     Înscrierea în concurs se face de către fiecare participant în parte, prin completarea unui formular ce poate fi găsit pe site-ul  oficial, http://concursulsfteodosie.wixsite.com. Data limită a înscrierilor este 17 septembrie 2017.
    Ca în fiecare an, Concursul Național „Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi“  are patru secțiuni: Creație digitală, Artă creştină, Cântec de toacă și Muzică psaltică. Tema secțiunii Creație digitală este „Apărători ai Ortodoxiei în timpul comunismului“ și presupune realizarea unei prezentări digitale utilizându-se aplicația Microsoft Office-Power Point. Secțiunea Artă creştină cuprinde subsecțiunile Icoană pe sticlă, Icoană pe lemn și Grafică. Pentru subsecțiunea Grafică tema este „Apărători ai Ortodoxiei în timpul comunismului“. Pentru subsecțiunile Icoană pe sticlă și Icoană pe lemn, tema stabilită este „Icoana bizantină“. Premiile vor fi acordate în cadrul festivității ce va avea loc după finalizarea concursului, în data de sâmbătă, 23 septembrie 2017, la ora 15.00, în incinta Mănăstirii Brazi. Susținerea financiară a premiilor corespunzătoare celor 4 secțiuni ale concursului este asigurată de Primăria Orașului Panciu și Consiliul Județean Vrancea prin Centrul Cultural.
    Lista elevilor participanți premiaţi, lucrările și, respectiv, prestațiile acestora vor fi postate pe site-ul concursului, pe canalul Youtube al concursului, pe site-ul liceului organizator și pe pagina web a profesorilor de religie vrânceni. „Concursul Național «Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi» omagiază ctitorul acestui așezământ monahal și, totodată,  ocrotitorul spiritual al orașului Panciu. Anul acesta, concursul se desfășoară chiar în perioada în care mănăstirea îl prăznuiește pe Sfântul Teodosie, pe 22 septembrie și precede o altă sărbătoare de tradiție, «Zilele Orașului Panciu», ediția a XIII-a. Vom avea o perioadă plină de manifestări culturale la care îi invităm atât pe păncenii de pretutindeni, cât și pe prietenii noștri din toată țara“, a declarat primarul Iulian Nica.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

GALERIE FOTO: Grădiniță estivală în iulie și august, la Focșani; părinții vor plăti mâncarea, Consiliul Local va deconta restul cheltuielilor
    Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ), în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani, derulează un proiect de grădiniță estivală, menit să vină în sprijinul părinților care au copii de vârstă preșcolară și nu au cu cine să îi lase acasă pe perioada verii, când este vacanță în sistemul de învățământ.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost