Atenție la negustorii de struguri din piața de la Urechești! Doi cumpărători au plătit 516 kg și au ajuns acasă cu 368

10
14688


Cumpărătorii de struguri sunt sfătuiți să fie atenți la comercianții de struguri care vând pe marginea drumului sau în piața de la Urechești. Printre producătorii cinstiți, care vând recolta la care au muncit un an de zile, s-au infiltrat și negustori care profită de naivitatea cumpărătorilor. Bișnițarii de struguri se folosesc de diferite tertipuri pentru a înșela cumpărătorii, de la boască pusă între struguri până la cântare „aranjate”. Un cititor ne-a semnalat deja că părinții săi, care au cumpărat din piața de la Urechești, au fost păcăliți de vânzător. „Verifică cineva cântarele din piața de la Urechești ? Ieri (joi – n.r.) au venit părinții mei de la Buzău ca să cumpere struguri și au luat de la un negustor (…) o cantitate de 516 kg. Toate bune și frumoase numai că, ajunși acasă, au cântărit marfa pe cântarul lor și avea doar 368 de kg! Înțeleg o greșeală de 10 -20 de kg dar 100 și ceva deja este furt !”, ne-a scris cititorul.
    Primarul de la Urechești, Nistor Bratosin, ne-a spus că persoanele care se confruntă cu asemenea situații trebuie să anunțe reprezentanții Pieței de struguri. „Până acum nu am avut asemenea probleme în această toamnă. Acum patru ani am mai avut un caz, când puneau boască în saci, dar i-am rezolvat iar acum au interdicție să mai intre în piață. Cei care au probleme cu vânzătorii trebuie să ne anunțe imediat. Persoana care a făcut reclamația mă poate suna pe mine, să spună de la cine a cumpărat strugurii și vom rezolva problema. Nu putem permite să se întâmple așa ceva în piață”, ne-a spus primarul de la Urechești.
    O soluție pentru a evita să fie înșelați este de a solicita vânzătorilor actele pentru struguri. Conform legislației române, producătorii de struguri trebuie să aibă carnet de viticultor, atestat de producător și carnet de comercializare pentru produsele agricole. Atestatul de producător reprezintă documentul care confirmă persoanei fizice care desfășoară o activitate economică în sectorul agricol calitatea de producător agricol iar carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol reprezintă documentul utilizat de persoana fizică care deține atestat de producător, precum și de soțul/soția, rude/afini de gradul I, după caz, pentru exercitarea actului de comerț cu ridicata sau comerț cu amănuntul, a produselor agricole obținute în ferma sau gospodăria proprie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here