Astăzi vor fi afișate rezultatele la Evaluarea Națională

0
2583


Absolvenții de clasa a VIII-a află astăzi rezultatele obținute la Evaluarea Națională, rezultate de care depinde admiterea lor la liceul dorit. Tot astăzi, în intervalul 14.00-19.00 se vor depune și contestațiile. Soluționarea contestațiilor se va face în perioada 20-22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie.
În perioada următoare vor avea loc numeroase întâlniri între elevi, părinți și diriginți pentru o bună consiliere a elevilor și părinților despre cum trebuie să completeze corect fișele cu opțiunile pentru a putea intra la liceul dorit. În perioada 29 iunie-3 iulie, absolvenții de gimnaziu și părinții acestora vor completa opțiunile în fișele de înscriere, asistați de diriginți. Cei care doresc să participe la admitere în alt județ vor completa fișele de înscriere conform procedurii stabilite de Comisia Națională de Admitere.
În intervalul 30 iunie – 4 iulie 2018, candidații și părinții vor verifica fișele editate de calculator și vor corecta eventualele greșeli din baza de date. Repartizarea computerizată și admiterea în învățământul liceal de stat a candidaților din seria curentă și a celor din seriile anterioare, care nu împlinesc vârsta de 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2018-2019, va avea loc pe 9 iulie.
În intervalul 10-13 iulie va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații. Prima etapa de admitere în învățământul liceal se va încheia pe 18 iulie, când începe cea de a doua etapă de admitere în învățământul profesional și liceal de stat, care se întinde până pe 7 septembrie, potrivit calendarului emis de MEN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here