Astăzi încep înscrierile în clasa pregătitoare, etapa a doua
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Astăzi încep înscrierile în clasa pregătitoare, etapa a doua
Astăzi încep înscrierile în clasa pregătitoare, etapa a doua
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Părinții care încă nu și-au înscris copiii în clasa pregătitoare trebuie să știe că începând de astăzi și până pe 18 aprilie are loc cea de a doua etapă de înscriere la clasa pregătitoare, potrivit calendarului afișat de Ministerul Educației Naționale. Între 24 aprilie și 4 mai, Inspectoratul Școlar Județean (IŞJ) Vrancea va soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua. Pentru a veni în întâmpinarea părinților, IȘJ Vrancea a pus la dispoziția acestora un telverde cu numărul 0800 816 237. Precizăm faptul că acest număr va fi disponibil până la data de 4 mai 2018, iar părinții sau tutorii pot suna în intervalul orar 8.00-16.00, pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a sesiza nereguli.
La fel ca și în prima etapă, cererea-tip se poate completa la secretariatul unității de învățământ la care părintele dorește înscrierea copilului sau online, în interiorul perioadelor din calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale. Validarea cererilor-tip completate online este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ aleasă pentru înscriere, în prezența părintelui și a cel puțin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8.00 – 18.00, de luni până vineri. Menționăm faptul că, în prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, în Vrancea au fost înscriși 2.591 de copii, pe cele 2.600 de locuri disponibile în școlile din județ. Trebuie spus faptul că la nivelul județului Vrancea au fost soluționate toate cererile depuse în prima etapă de înscriere.

Copiii care nu au 6 ani împliniți trebuie evaluați psihosomatic


Mai întâi de toate, trebuie știut că este obligatorie înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2018, inclusiv, în timp ce copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie şi 31 decembrie 2018 pot fi înscrişi în clasa pregătitoare cu condiţia să dea un test de evaluare psihosomatică.
Evaluarea psihosomatică este făcută, de regulă, de psihologi sau logopezi. Ea urmărește dezvoltarea copilului nu doar la nivel cognitiv, dar și la nivel emoțional și motric. Evaluarea se desfășoară sub forma unei discuții între psiholog si copil, pornind de la întrebări despre cunoștințe de bază pentru un copil de 6 ani. La încheierea evaluării, rezultatul este comunicat, în scris, părintelui care a cerut evaluarea. Evaluarea se desfășoară în prezenta părintelui, care însă nu are voie să intervină în evaluare.
În cazul în care rezultatul evaluării arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, copiii vor fi înscriși în grupa mare din învățământul preșcolar. Părinții trebuie să știe că în această situație, rezultatul evaluării nu poate fi contestat.
IȘJ Vrancea a pus la dispoziția părinților și arondarea școlilor pentru evaluarea psihosomatică. Totodată, trebuie știut faptul că se pot realiza evaluări psihosomatice și la sediul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea (CJRAE), din strada Alecu Sihleanu nr.6, de luni până vineri, între orele 9:00 și 16:00. De asemenea, trebuie știut faptul că pentru evaluarea psihologică a copiilor pentru înscrierea în învățământul primar, părinții trebuie să aibă o serie de documente asupra lor, precum: adeverință eliberată de către medicul de familie/ medicul pediatru cu mențiunea "apt pentru școală", certificatul de naștere al copilului (original și copie); actul de identitate al părintelui însoțitor (original și copie), cu mențiunea că pot fi solicitate și alte documente, cum ar fi hotărâre de divorț, sau certificat de deces, acolo unde este cazul. Tocmai de aceea este bine ca părintele să se informeze în prealabil asupra documentelor pe care trebuie să le prezinte.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost