Asociațiile trebuie să depună declarațiile fiscale pentru veniturile de anul trecut
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Asociațiile trebuie să depună declarațiile fiscale pentru veniturile de anul trecut
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Asociațiile fără personalitate juridică trebuie să depună declarația anuală de venit pentru anul 2016 la ghișeele unităților fiscale. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea a anunțat că formularul 204 nu trebuie depus de asocierile care realizează venituri din activităţi agricole impuse pe baza normelor de venit. Finanțiștii arată că această declarație se depune de asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice care realizează venituri din activităţi independente - activităţi de producţie, comerţ, prestări servicii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv din activităţi adiacente, din activităţi agricole, din piscicultură sau silvicultură, pentru care venitul net se determină în sistem real, pe baza datelor din contabilitate.
„În cazul societăţii civile cu personalitate juridică constituite potrivit legii speciale şi care este supusă regimului transparenţei fiscale, potrivit legii, se aplică regulile de determinare a venitului net din activităţi independente. Persoanele fizice care obţin venituri dintr-o activitate desfăşurată într-o formă de organizare cu personalitate juridică constituită potrivit legii speciale şi care este supusă regimului transparenţei fiscale, potrivit legii, au obligaţia să asimileze acest venit distribuit venitului net anual din activităţi independente. În cazul filialei constituite potrivit legii speciale prin asocierea unei societăţi profesionale cu răspundere limitată cu una sau mai multe persoane fizice, filiala fiind supusă regimului transparenţei fiscale, potrivit legii, determinarea venitului obţinut în cadrul entităţii se efectuează în sistem real, pe baza datelor din contabilitate”, precizează AJFP Vrancea.
    Această declarație se depune la registratura organului fiscal central la care asocierea este înregistrată în evidenţa fiscală până la data de 15 martie a anului următor celui de raportare. Documentul trebuie să cuprindă venitul net/pierderea realizat/realizată pe asociaţie, precum şi distribuţia venitului net/pierderii pe fiecare asociat. „O copie de pe declaraţie se transmite de către asociatul desemnat fiecărui asociat. Pe baza acestei copii, asociaţii vor cuprinde venitul net/pierderea ce le revine din activitatea asociaţiei în declaraţia privind venitul realizat. Formularul poate fi procurat, în mod gratuit, de la unităţile fiscale teritoriale din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sau poate fi descărcat de pe portalul ANAF, la adresa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/204.html Declaraţia poate fi depusă şi prin poştă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii, accesând adresa de internet www.e-guvernare.ro - Depunere declaraţii”, precizează AJFP.


 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

3
19
20
23
17
37

Extragerea noroc:  7153125

Harta Focsani
   

Învăţământ

185 de cadre didactice din Vrancea vor gradație de merit; cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare
185 de cadre didactice, din întreg județul Vrancea, și-au depus dosarele pentru obținerea gradației de merit. Acestea își dispută 160 de locuri, scoase la concurs de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (IȘJ).

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost