Asistenții personali ai persoanelor cu handicap din Focșani, chemați la instruirea periodică
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Asistenții personali ai persoanelor cu handicap din Focșani, chemați la instruirea periodică
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Direcția de Asistență Socială și Medicină Școlară (DASM) din cadrul Primăriei Focșani organizează astăzi, începând cu ora 14.00, la Sala de ședințe a Consiliului Local Focșani, cursul periodic de instruire/ reinstruire a asistenților personali din municipiu. Potrivit celor spuse de Mihai Ciobotaru, directorul DASMS, au fost invitați să participe de această dată 150 de asistenți personali, angajați ai instituției. „Direcția de Asistență Socială și Medicină Școlară Focșani are o experiență de 11 ani în organizarea cursului periodic de instruire/ reinstruire a asistenților personali din municipiul Focșani, conform articolului 38, lit.(a) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată”, a transmis Mihai Ciobotaru, directorul DASMS Focșani.
Potrivit articolului de lege amintit, asistentul personal are următoarele obligații principale: să participe, o dată la 2 ani, la instruirea organizată de angajator; să semneze un angajament, ca act adițional la contractul individual de muncă, prin care îşi asumă răspunderea de a realiza integral planul de recuperare pentru copilul cu handicap grav, respectiv planul individual de servicii al persoanei adulte cu handicap grav; să presteze pentru persoana cu handicap grav toate activitățile şi serviciile prevăzute în contractul individual de muncă, în fişa postului şi în planul de recuperare pentru copilul cu handicap grav, respectiv în planul individual de servicii al persoanei adulte cu handicap grav; să trateze cu respect, bună-credință şi înțelegere persoana cu handicap grav şi să nu abuzeze fizic, psihic sau moral de starea acesteia; să comunice direcțiilor generale de asistență socială şi protecția copilului județene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în termen de 48 de ore de la luarea la cunoştință, orice modificare survenită în starea fizică, psihică sau socială a persoanei cu handicap grav şi alte situații de natură să modifice acordarea drepturilor prevăzute de lege.
Contractul individual de muncă al asistentului personal se încheie cu primăria localității de domiciliu sau reşedință a persoanei cu handicap grav, după caz, în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrării cererii.


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost