Arest prelungit pentru tinerii care au adus 5 kilograme de cannabis din Spania
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Arest prelungit pentru tinerii care au adus 5 kilograme de cannabis din Spania
Arest prelungit pentru tinerii care au adus 5 kilograme de cannabis din Spania
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Magistrații Tribunalului Vrancea au prelungit, ieri, mandatele de arestare preventivă emise pe numele a doi tineri, acuzați de trafic de droguri. Cei doi au fost prinși în luna martie, când au adus din Spania aproximativ 5 kilograme de cannabis, pentru care au plătit suma de 6000 de euro.
„Admite propunerea pentru prelungire măsură arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie - D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea. (…) dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaților – I(…) Cătălin și – P(…) Sergiu Paul, pentru o perioada de câte 30 de zile pentru fiecare dintre cei doi inculpați, începând cu data de 23.04.2018 şi până la data de 22.05.2018 inclusiv. (…) Cu drept de contestație (…) 16.04.2018“, este decizia Tribunalului Vrancea.
În martie, anchetatorii precizau prin intermediul unui comunicat de presă că “în cauză există suspiciunea  rezonabilă că începând cu anul 2017 şi până în prezent inculpaţii I(...) Cătălin şi P(...) Sergiu Paul au desfăşurat activităţi de trafic, introducere în ţară şi deţinere de droguri de risc în scopul obţinerii de beneficii materiale prin vânzarea acestor droguri către diferiţi consumatori şi dealeri. La începutul lunii martie 2018 împreună cu o altă persoană de sex feminin, s-au deplasat în Spania via Germania, ajungând în oraşul Roqueta del Mar în data de 06 martie 2018, toţi trei cazându-se într-un apartament de hotel rezervat anterior de către inculpatul I(...) Cătălin. Scopul celor doi inculpaţi era de a se aproviziona cu cantităţi mari de cannabis pe care să-l introducă în ţară, după care să-l vândă în scopul obţinerii de profit. Cele trei persoane au stat în Spania până în data de 20 martie 2018, timp în care inculpaţii au achiziţionat o cantitate de aproximativ 5 kilograme de cannabis contra sumei de 6000 de euro, cannabis-ul cumpărat ambalându-l în opt pachete şi pungi autosigilante peste care s-a aplicat un strat de materie vâscoasă probabil vaselină, toate aceste operaţiuni fiind efectuate în scopul de a nu fi descoperite la un eventual control vamal sau de orice altă natură. Inculpaţii au decis să introducă drogurile în ţară prin intermediul unei firme de curierat rapid, disimulând cantitatea de cannabis  într-o cutie de carton având-ul ca expeditor pe inculpatul I(...) Cătălin”.
Tot anchetatorii au mai arătat că, ulterior, inculpaţii împreună cu o persoană de sex feminin s-au deplasat din Spania către România cu acelaşi autoturism cu care plecaseră  iniţial, fiind opriţi şi depistaţi pe raza comunei Boloteşti, judeţul Vrancea. Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare efectuată la domiciliul unuia dintre inculpaţi s-a găsit şi cantitatea de 65,83 g. cocaină. Coletul care conţinea cantitatea de aproximativ 5 kg cannabis, ce a fost expediat de către inculpaţi, a fost ridicat de anchetatori în seara zilei de 22 martie 2018 de la o firmă de curierat din municipiul Deva.
După Paște, anchetatorii au mai reținut două persoane în același dosar, respectiv o studentă și un bărbat, ambii din Focșani. Judecătorii nu au emis mandate de arestare pe numele lor. Bărbatul a fost plasat în arest la domiciliu, iar tânăra sub control judiciar.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost