Arest menținut pentru autorii crimelor de pe strada Gheorghe Doja din Focșani
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Arest menținut pentru autorii crimelor de pe strada Gheorghe Doja din Focșani
Arest menținut pentru autorii crimelor de pe strada Gheorghe Doja din Focșani
Voteaza :

Articolul a primit 1 voturi

Judecătorii de la Tribunalul Vrancea au menținut, ieri, arestul preventiv în cazul bărbaților arestați pentru comiterea celor patru crime de pe strada Gheorghe Doja din Focșani. Decizia poate fi contestată.
„(…) constată ca fiind legală și temeinică măsura arestării preventive a inculpaților Mustafa Argint, Mustafa Remus, zis Bălosu, Mustafa Marian, zis Mamu, Mustafa Remus, zis Mamutu și a inculpatului minor Mustafa Constantin, aflați toți în Penitenciarul Focșani, şi în consecinţă menţine măsura arestării preventive pentru fiecare dintre aceștia. (…) constată ca fiind legală si temeinică măsura controlului judiciar dispusă față de inculpatul Mihai Maricel şi în consecinţă, menține măsura preventivă a controlului judiciar, cu aceleași obligații, cu excepția celei privind limita teritorială pe care nu are voie să o depășească inculpatul și cu privire la care (…) dispune modificarea acestei obligații în sensul că interzice inculpatului să părăsească teritoriul României fără încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată, după caz. Respinge, ca inadmisibilă, cererea formulate de inculpatul Mihai Maricel pentru modificarea programului de prezentare la organul de supraveghere în altă modalitate decât cea stabilită prin programul de supraveghere. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 01.02.2018“, este decizia instanței.
Fapta pentru care cei cinci se află în arest a fost comisă la finele lunii iunie 2017, în Focșani, pe strada Gheorghe Doja, din Bahne. Atunci, trupurile neînsuflețite a trei bărbați au fost găsite pe stradă, în timp ce o femeie a murit la spital. Victimele, care erau fiu, mamă, tată și fratele tatălui, au fost lovite cu obiecte contondente de cei arestați, urmare a unor neînțelegeri apărute între membrii a două familii.
După comiterea faptelor, autorii au fugit. Doi dintre ei, respectiv Argint Mustafa și nepotul său, Remus Mustafa, au fost prinși în aceeași noapte la Dumbrăveni. Alți doi inculpați, respectiv Marian Mustafa zis „Mamu“ și Remus Mustafa zis „Mamutu”, fiul lui Argint Mustafa, au fost prinși două zile mai târziu, în timp ce se deplasau pe o stradă din apropierea sediului IPJ Vrancea. Anchetatorii au precizat atunci că „din probatoriul administrat au rezultat date certe cu privire la aplicarea unor lovituri directe asupra victimelor de către inculpații Mustafa Argint, Mustafa Remus, nepotul lui Mustafa Argint, Mustafa Remus, zis Mamutu, fiul lui Mustafa Argint și Mustafa Marian, zis Mamu. Cu privire la celelalte persoane s-a reținut săvârșirea infracțiunii de încăierare”. Cea de-a cincea persoană, un minor, a fost arestată ceva mai târziu.
„Mărul discordiei” a fost Verginica, o tânără de 19 ani, fiica soților uciși, Vica și Toader Mustafa și sora lui Remus Dumitru, ucis și el. Ea a fost căsătorită cu unul dintre bărbații care i-au ucis părinții și fratele și a susținut că a fost nevoită să se despartă de el pentru că o bătea și o înfometa, atât pe ea cât și pe cei doi copii pe care îi au împreună. Pe motiv că Verginica s-a despărțit de el, dar și pentru că ar fi vrut să-și vadă copiii și nu i s-ar fi permis, a avut loc nenorocirea în urma căreia o familie întreagă a fost omorâtă.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Eveniment

GALERIE FOTO: Vrancea autentică atrage turiști străini. Boteitul oilor și primărie construită în stil tradițional, la Negrilești
Sătenii din Negrilești se pot mândri cu cea mai frumoasă primărie de comună din județul Vrancea. Sediul administrației locale a fost inagurat, ieri, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și primarul comunei, Ion Văsuian.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost