Arest la domiciliu pentru tinerii din Mărășești și Onești suspectați de trafic și consum de droguri
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Arest la domiciliu pentru tinerii din Mărășești și Onești suspectați de trafic și consum de droguri
Arest la domiciliu pentru tinerii din Mărășești și Onești suspectați de trafic și consum de droguri
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Cele trei persoane reținute marți sub acuzația de trafic și consum de droguri au fost plasate în arest la domiciliu. Bărbatul din Mărășești, care a vândut canabis, dar și fata și tânărul din Onești, care au cumpărat drogurile, au ajuns ieri în fața magistraților de la Tribunalul Vrancea, care au admis propunerea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea de a fi arestați la domiciliu. În plus, inculpatului din Mărășești i s-a permis să părăsească imobilul pentru a merge la spital.
    „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- DIICOT- Biroul Teritorial Vrancea, şi în consecinţă: (...) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu a inculpaţilor: Tăbăcelia Tibi, zis Măligă (...), Şimon Otilia Alice şi Soroiu George Cristian (...) pe o perioadă de câte 30 zile, începând cu data de 14.06.2017, ora 18.40 pentru inculpatul Tăbăcelia Tibi, ora 17.oo pentru inculpata Şimon Otilia Alice, ora 17.30 pentru inculpatul Soroiu George Cristian, până la 13.07.2017, inclusiv. (...) impune inculpaţilor obligaţia de a nu părăsi imobilele în care locuiesc, astfel: Tăbăcelia Tibi, zis Măligă, - imobilul din Mărăşeşti sat Călimăneşti, judeţul Vrancea; Şimon Otilia Alice - imobilul din Oneşti (...), Soroiu George Cristian - imobilul din comuna Caşin, sat Caşin, judeţul Bacău, fără permisiunea Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi sau a Judecătorului de Cameră Preliminară ori a instanţei de judecată, în faţa cărora s-ar afla cauza până la expirarea măsurii. Desemnează ca organ de supraveghere – IPJ Vrancea- Serviciul de Supravegheri Judiciare pentru inculpatul Tăbăcelia Tibi şi IPJ Bacău- Serviciul de Supravegheri Judiciare pentru inculpaţii Şimon Otilia Alice şi Soroiu George Cristian. (...) pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii vor respecta următoarele obligaţii: - să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi, a Judecătorului de Cameră Preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori sunt chemaţi; - să nu comunice cu nici o persoană care consumă droguri sau substanţe interzise. (...) atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurilor sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. (...) permite inculpatului Tăbăcelia Tibi să părăsească imobilul din satul Călimăneşti, Mărăşeşti judeţul Vrancea, unde execută măsura preventivă, în perioada 15-22.06.2017, inclusiv, în intervalul orar 15-21.00, pe traseul sat Călimăneşti - Spitalul Orăşenesc Mărăşeşti, pentru a se supune tratamentului medical de specialitate. (...) Cu drept de contestaţie”, se arată în decizia instanței.
   

Reamintim că în noaptea de luni spre marți, polițiștii de la Crimă Organizată,  sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au destructurat o nouă grupare de traficanţi de droguri. Două persoane din Oneşti, judeţul Bacău, respectiv un băiat şi o tânără, au venit în Vrancea, la Mărăşeşti, pentru a cumpăra canabis. Fără să ştie că poliţiştii sunt pe urmele lor, după ce au luat marfa, cei doi au plecat spre Oneşti. La Adjud, mașina lor a fost oprită în trafic de polițiști, care i-au percheziționat. În autoturism s-a găsit cantitatea de droguri cumpărată cu puţin timp înainte de la Mărăşeşti. Băiatul şi fata nu au mai plecat acasă, la Oneşti, ci au fost aduşi la Focşani, la sediul poliţiei, pentru a fi audiaţi.  
Acţiunea a continuat și după flagrantul din noaptea de luni spre marţi. Astfel, marți dimineaţă, anchetatorii au descins în 12 locaţii din Oneşti şi Mărăşeşti, cele mai multe dintre percheziţii fiind făcute în orașul vrâncean. În timpul acestora, în imobilele verificate s-a găsit o cantitate destul de mare de droguri, respectiv câteva sute de grame, după cum spun surse oficiale, grindere, cântare electronice şi altele, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. După percheziţii, care au durat câteva ore bune, au fost aduse la audieri aproximativ 20 de persoane, care au dat explicaţii în faţa oamenilor legii şi a procurorului de caz. O parte dintre acestea au fost lăsate să plece acasă, în timp ce pentru trei dintre ele a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, într-un final fiind plasate în arest la domiciliu.
 

 

Pentru a adauga un comentariu completeaza campurile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

 

COMENTARIU (*)

0 din 350 cuvinte permiseComentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate
FLASH NEWS NATIONAL1
49
21
34
2
12

Extragerea noroc:  1554293

Harta Focsani
   

Infracţional

Bărbaţii care RĂPEAU minore şi le obligau să se prostitueze, una dintre ele fiind bolnavă de LEUCEMIE, în arest la domiciliu
    Magistraţii de la Tribunalul Vrancea au admis, zilele trecute, cererea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea pentru prelungirea măsurii arestului la domiciliu a mai multor bărbaţi cercetaţi într-un dosar de trafic de minori şi trafic de persoane.

POZA ZILEI

Puțină zăpadă

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Cum vă pregătiți pentru iarnă?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost