Aproape 100 de purcei Bazna și Mangaliţa, distribuiţi prin programul guvernamental
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Aproape 100 de purcei Bazna și Mangaliţa, distribuiţi prin programul guvernamental
Aproape 100 de purcei Bazna și Mangaliţa, distribuiţi prin programul guvernamental
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Aproape 100 de purcei de Bazna şi Mangaliţa au fost livraţi până în prezent crescătorilor de animale în cadrul programului guvernamental de susţinere a creşterii celor două rase autohtone, lansat în urmă cu peste o lună în Sibiu, a declarat, luni, în judeţul Alba, directorul general adjunct în cadrul Direcţiei Politici Agricole din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ion Roşu.
Prezent la acţiunea prin care trei crescători din Alba au primit în total 26 de purcei din rasa Bazna proveniţi din gospodăriile a doi furnizori din Mihalţ şi Valea Lungă, oficialul din Ministerul Agriculturii a menţionat că, în afară de aceştia, la nivel naţional au fost livraţi până luni un număr de 68 de purcei Bazna şi Mangaliţa în judeţele Sibiu, Hunedoara, Cluj, Ialomiţa şi Dâmboviţa. "Până în prezent, s-au livrat în cadrul programului 68 de purcei Bazna şi Mangaliţa, în greutate de minimum 10 kilograme. Crescătorii deja şi-au încasat banii, respectiv cei 2.500 de lei de purcel. (...). Cei 68 de purcei au fost distribuiţi către 9 crescători. S-au distribuit şi 10, s-au distribuit şi 8 purcei, în funcţie de numărul de porci pe care crescătorii i-au avut de livrat. În Ialomiţa, de exemplu, numărul de purcei a fost de 4", a declarat Ion Roşu. El a adăugat că programul are succes, iar cererile sunt foarte mari. "Acest program este unul multianual. În momentul de faţă, cererea este mai mare decât oferta, dar toţi crescătorii care sunt înscrişi în program şi care au completat dosarul vor primi purceii. E adevărat, nu în acest an, în 2019, în 2020", a susţinut Roşu.
Acesta a adăugat că este "un nou început", după ce rasele autohtone Bazna şi Mangaliţa "au pierdut de-a lungul timpului lupta" cu celelalte rase crescute în sistem industrial, celelalte rase convenţionale.

Continuarea pe https://bit.ly/2IWL8NR


 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

4
21
22
27
24
37

Extragerea noroc:  0622278

Harta Focsani
   

Infracţional

DETALII ÎNGROZITOARE! Trei băieți minori, VIOLAȚI și AGRESAȚI SEXUAL de propriul tată; pe unul dintre ei l-a obligat să se uite la filme porno
    Trei copii, cel mai mare având aproximativ 11 ani, au trecut prin chinuri groaznice vreme de aproximativ un an, chinuri la care au fost supuşi chiar de tatăl lor, un bărbat în vârstă de 38 de ani.

POZA ZILEI

Peisaj de prin munții Vrancei...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost