APIA a încheiat campania de primire a cererilor pentru subvențiile europene
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
APIA a încheiat campania de primire a cererilor pentru subvențiile europene
APIA a încheiat campania de primire a cererilor pentru subvențiile europene
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

    Funcționarii din APIA Vrancea au încheiat campania de primire a cererilor unice de la fermieri, în acest an. Ultimele cereri au fost depuse marți seară, în jurul orei 21. Se încheie astfel o campanie în care funcționarii APIA au fost prezenți în fiecare zi la birou pentru a primi cereri de la fermieri. Situația finală a fost prezentată, ieri, de directorul APIA Vrancea, Ionel Partene, în cadrul unei conferințe de presă. La finalul campaniei erau înregistrate 22128 cereri, pentru o suprafață de 161605,4 hectare, cu peste cinci mii hectare mai mult decât anul trecut, adică mai mulți bani europeni pentru fermierii vrânceni. La nivel național suprafața pentru care se solicită subvenții europene a crescut cu peste 248 mii hectare, comparativ cu anul trecut și se apropie de suprafața de referință negociată cu Uniunea Europeană, adică 9,7 milioane hectare. Raportat la numărul estimat la începutul campaniei de primire a cererilor, reprezentanții APIA au arătat că se constată o scădere a numărului acestora, pusă pe seama comasării terenurilor. În ceea ce privește creșterea suprafețelor de teren pentru care se solicită subvenții, directorul APIA spune că această situație se datorează apariției unor fermieri noi, care au comasat terenuri dar și a unor fermieri care nu au mai depus cereri până în acest an. De altfel, sunt înregistrate mai multe cereri în localitățile Valea Sării, Năruja, Nereju, Cîmpuri sau Străoane.
    Situația depunerii cererilor a fost discutată cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, încă din noaptea de marți spre miercuri. La ora 24, după termenul limită pentru depunerea cererilor, a avut loc o video conferință cu șefii APIA din țară unde s-a discutat situația din fiecare județ. Nu în ultimul rând, ministrul Agriculturii a permis ca toți angajații APIA implicați în această campanie, oameni care muncesc în fiecare zi de aproape o lună de zile, să își ia două zile libere începând de ieri. „Le mulțumesc colegilor pentru implicare, familiilor acestora pentru înțelegerea de care au dat dovadă. Mulțumesc Consiliului Județean, Instituției Prefectului și primăriilor din județ pentru sprijinul acordat pentru ca fermierii să depună la timp cererile unice”, a spus directorul APIA, Ionel Partene. Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul MADR. Etapele Campaniei 2018 sunt: 1 martie - 15 mai 2018 (depunerea cererilor unice), 4 iunie - 4 iulie 2018 (efectuarea controlului administrativ, inclusiv control preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora și transmiterea eșantioanelor), 5 iulie - 1 octombrie 2018 (controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control), 16 octombrie - 30 noiembrie 2018 (plata avansului din campania 2018), respectiv 1 decembrie 2018 - 31 martie 2019 (plata regulară a subvenţiilor).

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost