Aparatul RMN va fi adus la Spitalul Județean Focșani la începutul lunii iunie
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Aparatul RMN va fi adus la Spitalul Județean Focșani la începutul lunii iunie
Aparatul RMN va fi adus la Spitalul Județean Focșani la începutul lunii iunie
Voteaza :

Articolul a primit 4 voturi

    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani va primi, la începutul lunii iunie, aparatul de Rezonanță Magnetică (RMN) promis la începutul acestui an. La începutul lunii ianuarie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Victoria, a fost semnat contractul în baza căruia Spitalul Județean va primi un aparat RMN, ca urmare a demersurilor făcute de preşedintele Consiliului Județean și al UNCJR, Marian Oprişan. Conducerea Spitalului Județean a finalizat deja amenajarea spațiului destinat amplasării aparatului RMN și se așteaptă ca în decurs de aproximativ două săptămâni să sosească și piesele aparatului. „Spațiul este pregătit și așteptăm ca aparatul să sosească la începutul lunii iunie. Urmează să predau spațiul firmei care va instala aparatul RMN. Locația este gata, deja au venit și au luat măsurătorile”, a spus managerul Spitalului Județean, Constantin Mândrilă. Aparatul RMN care va fi adus la Spitalul Județean este produs de compania General Electric, cu o putere a câmpului magnetic generat de 1.5 TESLA.
    O scanare RMN este o tehnică nedureroasă, fără efecte secundare cunoscute. Scanarea RMN detectează cu precizie anomalii structurale, de compoziție și de funcționare ale corpului și poate fi repetată de oricâte ori este nevoie fără contraindicații. Imagistica prin Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN) permite vizualizarea celor mai mici detalii în organismul uman, fără utilizarea razelor X.

    De asemenea, la sfârșitul acestei săptămâni, la Spitalul Județean este așteptată și firma care se va ocupa de montarea unui sistem ultraperformant pentru sălile de operații. Este vorba despre un sistem integrat de comandă pentru săli de operație cu telemedicină și teleconferință. Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ din Focşani a intrat într-un amplu program de dotare cu aparatură de ultimă generație, program care a devenit realitate cu sprijinul președintelui Marian Oprișan. În urma demersurilor acestuia, la Ministerul Sănătății și la Guvern, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ Focşani dispune acum de aparatură medicală constând din: aparat radiologic pentru efectuat filme în urgențe; videoendoscop superior și inferior pentru secția Interne; masă operație ortopedie traumatologie; trusă endurologie, pentru sala de operație urologică; ecograf dopller pentru secția Neonatologie; platformă chirurgicală cu argon pentru sălile de operație Chirurgie generală; aparat Rontgen cu braț C, pentru sălile de operație ortopedie -traumatologie. Spitalul Județean a mai fost dotat cu echipamente medicale pentru nouă săli de operații, aparate noi de radiologie și de video-endoscopie. De asemenea, la Secția ATI au fost instalate șase aparate de anestezie de înaltă performanță, iar ecografe de ultimă generație au fost montate la secțiile Interne, Gastro-enterologie, Ambulatoriu. Blocul operator a fost dotat cu un microscop oftalmologic care permite realizarea de operații extrem de complicate și cu un microscop chirurgical de ultimă generație. De asemenea, la spital a fost instalat un computer tomograf ultramodern.
    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că la finalul acestui proiect de dotare, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ din Focşani va fi cel mai dotat și utilat spital județean din țară cu aparatură de ultimă generație. „Vreau să asigur cetățenii județului Vrancea că Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“ din Focşani va fi cel mai dotat și utilat spital județean din țară cu aparatură medicală ultraperformantă, de ultimă generație. Acest lucru va însemna acces la servicii medicale de calitate, în condițiile în care spitalul beneficiază de aparatură medicală ultramodernă, dar și de medici specialiști foarte buni“, a precizat Marian Oprișan.
    Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani a mai dat în folosință, începând cu jumătatea lunii februarie, un mamograf ultraperformant, achiziționat în cursul anului trecut, iar pacientele beneficiază deja de serviciile acestuia.

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

1
14
38
47
33
7

Extragerea noroc:  7918147

Harta Focsani
   

Actualitatea

VIDEO si GALERIE FOTO: Șoferi și motocicliști! Polițiștii acționează zi și noapte cu noul radar mobil cu laser integrat
    Polițiștii Serviciului Rutier Vrancea au pus în funcțiune de ieri un aparat de radar mobil cu laser integrat și cameră video digitală de înaltă fidelitate. Cinemometrul LTI 20-20 TruCAM este cel mai performant apărat de măsurare a vitezei.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost