Antonio Banderas consideră că rolul Picasso este o "imensă responsabilitate"
  • Micsorare text
  • Marire text
  • Tipareste articol
  • Trimite unui prieten
  • Inscriere RSS
Antonio Banderas consideră că rolul Picasso este o "imensă responsabilitate"
Antonio Banderas consideră că rolul Picasso este o
Voteaza :

Articolul a primit 0 voturi

Actorul spaniol Antonio Banderas, care îl interpretează pe Pablo Picasso în cel de-al doilea sezon al serialului TV american "Genius", realizat de National Geographic, a declarat pentru AFP că a simţit o "imensă responsabilitate" în ceea ce priveşte rolul "eroului din Malaga". Pe platoul de filmare al seriei, în studiourile din Budapesta, actorul machiat pentru a semăna cu chipul îmbătrânit al lui Picasso (1881-1973), a amintit că artistul s-a născut, ca şi el, în Malaga, capitala comunităţii spaniole Andaluzia.
Banderas a declarat că a "crecut în umbra" acestei "figuri foarte impunătoare" care, potrivit spuselor sale, este "probabil cel mai important artist al secolului XX". "Când mă duceam la şcoală ţinând în fiecare dimineaţă mâna mamei mele traversam Piaţa Merced, unde se afla casa natală a lui Picasso", şi-a amintit el într-o engleză studiată, cu accente iberice fermecătoare. "Ştiu bine că mă voi afla sub lupa criticilor", a declarat el râzând. "Aşa cum a ştiut Picasso când picta 'Domnişoarele din Avignon' că unii ar fi vrut să-i ia viaţa pentru că nu era convenabil în acea epocă". Seria alcătuită din zece episoade, programată să apară la 23 aprilie în Franţa şi la 24 aprilie în Statele Unite, pare a fi un "vector foarte interesant" pentru povestirea vieţii "unui astfel de personaj".
Actorul a fost nevoit să petreacă cinci ore la machiaj pentru a arăta ca Picasso îmbătrânit. "Apoi trebuie să înveţi să foloseşti această mască, sprâncenele şi nasul, pentru o asemănare cât mai mare", a adăugat el. Însă, asemănarea exactă "nu este cea mai mare provocare", a subliniat Antonio Banderas, "nu încercăm să reproducem un muzeu de ceară". Precizia istorică este una dintre punctele forte ale canalului National Geographic, a notat el. Cea mai mare dificultate, potrivit lui, este de a-l "înţelege pe Picasso", alegerile sale politice şi artistice, natura relaţiilor sale amicale şi amoroase. "Trebuie constant să citeşti printre rânduri încercând să înţelegi adevărul: complexitatea este acolo", a explicat el.
Naraţiunea serialului nu este "cronologică", a continuat actorul adăugând că seria începe cu bombardamentul nazist al oraşului basc Guernica, la 26 aprilie 1937. "Facem un fel de pictură cubistă, înainte şi înapoi" în existenţa "atotputernicului" Picasso. Alex Rich ("Glow", "True Detective") îl întruchipează pe pictorul aflat la vârsta tinereţii. "Eu vin pe ecran înaintea lui", spune el. "Bătrânul Picasso îşi urmăreşte viaţa în oglinda retrovizoare". Banderas este în contact cu Olivier Picasso, fiul cel mic al pictorului şi al celei care i-a servit drept model, Marie Therese Walter, a cărui carte, "Picasso: an Intimate Portrait", urmează să fie publicată la 8 martie în versiunea în limba engleză.
Antonio Banderas îşi aminteşte că a luat masa în Los Angeles cu Paloma, fiica lui Picasso cu artista Françoise Gilot. "I-am vorbit în limba spaniolă şi atunci mi-am dat seama că a închis ochii", a mărturisit el. "Mi-am spus: 'O, Doamne, am plictisit-o pe această femeie'". Apoi i-a zis: "Eşti obosită, te plictisesc?". Răspunsul Palomei a venit imediat: "Nicidecum! Când închid ochii, îl văd pe tatăl meu (...) el vorbea ca tine", a povestit actorul. Banderas intră bine în pielea lui Picasso, rol care i-a fost "propus adesea". Regizorul Carlos Saura pregăteşte un film "Picasso şi Guernica" şi i-a propus de câţiva ani acest rol pe care "ar putea să-l accepte până la urmă".
La sfârşitul anului trecut, actorul a declarat că acceptarea rolului lui Picasso în cadrul seriei de televiziune "este un angajament foarte mare". "Vom filma de la începutul lunii noiembrie până la sfârşitul lui martie. Primele episoade ar trebui să fie difuzate în aprilie sau în mai" pe posturile americane, a precizat actorul spaniol, devenit celebru după colaborările sale cu regizorul Pedro Almodovar, înainte de a-şi construi o carieră de succes şi la Hollywood graţie unor filme precum "Evita" şi "Masca lui Zorro".

 

 


Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.
Intamplari neadevarate


FLASH NEWS NATIONAL

12
16
33
45
3
10

Extragerea noroc:  7463834

Harta Focsani
   

Inedit

GALERIE FOTO: Profesorul Ștefan Opincă, o viață ca-n filme dedicată artei cinematografice
    Profesorul Ștefan Opincă de la Bătinești și-a dedicat viața artei cinematografice și a pregătit sute de copii în cineclubul Danubius din Galați. Viața lui Ștefan Opincă se suprapune cu perioada regimului comunist, fiind martor la evenimentele din ultimii 80 de ani.

POZA ZILEI

Frumusețe...

SECVENTA ZILEI

Stergator modern

SONDAJ DE OPINIE

Social

Sfântul Valentin sau Dragobete?

 


Vezi varianta desktop
Toate drepturile rezervate SC MEDIA UNO SRL, str. Bucegi, nr. 21, Focsani | Stiri Vrancea, Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti, Lepsa
Site gazduit de Servhost